Ασθενής αρνήθηκε να χειρουργηθεί στο Νοσοκομείο Ζακύνθου λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης

Ασθενής αρνήθηκε να χειρουργηθεί στο Νοσοκομείο Ζακύνθου λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης

Ευθύνη για την αρνητική εικόνα που έχει πλέον σχηματιστεί καταλογίζει στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων

Ασθενής αρνήθηκε να χειρουργηθεί στο Νοσοκομείο Ζακύνθου λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης
Την άμεση ουσιαστική λειτουργία των χειρουργείων του νοσοκομείου Ζακύνθου ζητεί από τους αρμόδιους (ηγεσία υπουργείου Υγείας, διοίκηση 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και νοσοκομείου) η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ
).
 
Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία, με αφορμή το νέο συμβάν στο νοσοκομείο όπου αλλοδαπός ασθενής δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να χειρουργηθεί αλλά να διακομιστεί σε άλλο νοσοκομείο, επισημαίνει τις παλινωδίες της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας σχετικά με την επαναλειτουργία των χειρουργείων, καταλογίζοντας της και την ευθύνη για την αρνητική εικόνα που έχει πλέον σχηματιστεί.
 
Κλείσιμο
Το νοσοκομείο έκλεισε τα χειρουργεία τον περασμένο Δεκέμβριο έπειτα από τον θάνατο μιας 41χρονης και τα προβλήματα υγείας άλλων τεσσάρων ασθενών λόγω μετεγχειρητικών επιπλοκών. Τον περασμένο Μάρτιο τα πορίσματα των επιτροπών και οι εκθέσεις των ελέγχων έδειξαν εμπλοκή με την κεντρική παροχή ιατρικών αερίων. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης
είχε αποδεχτεί αρχικά την γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου του νοσοκομείου να διενεργούνται χειρουργικές επεμβάσεις αλλά με φορητές μπουκάλες ιατρικών αερίων και όχι μέσω της κεντρικής παροχής ιατρικών αερίων, ωστόσο στη συνέχεια αναθεώρησε την απόφασή του χωρίς όμως να δίδει εξηγήσεις γι’ αυτό.
Την κατάσταση περιέπλεξε ένα ακόμη συμβάν που καταγράφηκε την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των χειρουργείων, την 31η Μαρτίου, όπου γυναίκα και νεογέννητο παρουσίασαν επιπλοκές μετά τον τοκετό και χρειάστηκε να νοσηλευτούν και σε νοσοκομεία της Πάτρας.
 
Ο ασθενής που αρνήθηκε να μπει στο χειρουργείο

 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει η ΠΟΕΔΗΝ για το νέο περιστατικό, ο βράδυ της περασμένης Τετάρτης αλβανικής καταγωγής άνδρας επισκέφτηκε τα Επείγοντα του νοσοκομείου με ήπια συμπτωματολογία και άριστη κλινική εικόνα.  Του προτάθηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση αλλά ο ασθενής αρνήθηκε να υπογράψει να χειρουργηθεί στη Ζάκυνθο και ζήτησε την διακομιδή του στην Πάτρα.
Η διοίκηση ισχυρίζεται πως το κλίμα εμπιστοσύνης του ασθενή προς το ιατρικό προσωπικό είχε διαταραχθεί εξαιτίας των παρεμβάσεων του συντονιστή διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής. Επίσης, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση προκειμένου να αντιμετωπίσει την εμπλοκή με τους χειρουργούς του νοσοκομείου Ζακύνθου κάλεσε δύο χειρουργούς από το νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Ο ασθενής τελικά διακομίστηκε στην Πάτρα όπου και θα χειρουργηθεί ως προγραμματισμένο περιστατικό.
 
«Οι Γιατροί του Χειρουργικού Τομέα, οι Διευθυντές Χειρουργοί, οι Αναισθησιολόγοι Ιατροί, η Προϊσταμένη Νοσηλεύτρια του Χειρουργείου, κατέθεσαν Μηνυτήρια Αναφορά στον  Εισαγγελέα της Ζακύνθου κατά της Διοίκησης του Νοσοκομείου και της 6ης ΥΠΕ για την έκθεση σε κίνδυνο της ζωής Ασθενών από τη μη ασφαλή λειτουργία των χειρουργείων» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ, θέτοντας παράλληλα κι ένα ερώτημα: «οι γιατροί ψηφίζουν Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, όλα τα κόμματα. Όλοι έχουν λοιπόν πολιτικές σκοπιμότητες;» ρωτά η ΠΟΕΔΗΝ  τους αρμοδίους του υπουργείου Υγείας, της 6ης ΥΠΕ και του νοσοκομείου που εγκαλούν την ιατρική κοινότητα για την στάση της αποδίδοντάς της πολιτικά κίνητρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης