Εισαγόμενα 9 στα 10 αρνιά για το φετινό πασχαλινό τραπέζι

Εισαγόμενα 9 στα 10 αρνιά για το φετινό πασχαλινό τραπέζι

Οι κτηνοτρόφοι προειδοποιούν για αθρόες ελληνοποιήσεις - Το 30% θα «βαφτιστεί» ελληνικό υποστηρίζει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων

Εισαγόμενα 9 στα 10 αρνιά για το φετινό πασχαλινό τραπέζι
Με αρνιά από τη Ρουμανία, τα Σκόπια, την Αλβανία και τη Βουλγαρία θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες με ενώσεις κτηνοτρόφων να λένε ότι 9 στα 10 αρνιά που θα εμφανιστούν στις προθήκες των κρεοπωλείων θα είναι εισαγωγής. 

Όπως εξηγούν αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι ο χειμώνας ήταν φέτος βαρύς προκαλώντας απώλειες στον πληθυσμό των αμνοεριφίων και δευτερευόντως στις εξαγωγές.

«Αυτή τη στιγμή 9 στα 10 αρνιά που πωλούντα στην Ελλάδα είναι από το εξωτερικό» δηλώνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας Νικόλαος Παλάσκας υποστηρίζοντας στην εφημερίδα Ειδήσεις ότι η εικόνα αυτή δεν είναι δυνατό να αναστραφεί το Πάσχα.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων προειδοποιεί για αθρόες ελληνοποιήσεις λόγω της έλλειψης προσωπικού στις κτηνιατρικές υπηρεσίες των περιφερειών. «Για φέτος εκτιμώ ότι τουλάχιστον το 30% αυτών που θα εισαχθούν από Ρουμανία και Σκόπια θα "βαφτιστούν" ελληνικό» δηλώνει χαρακτηριστικά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης