Gucci για την επίδειξη στην Ακρόπολη: Εχουμε αναλόγου ύφους συνεργασίες

Gucci για την επίδειξη στην Ακρόπολη: Εχουμε αναλόγου ύφους συνεργασίες

Η υπουργός Πολιτισμού  δήλωσε απόλυτα σύμφωνη με την απόφαση του ΚΑΣ, λέγοντας ότι «ο Παρθενώνας είναι σπουδαίο μνημείο και παγκόσμιο σύμβολο που πρέπει εμείς οι Έλληνες να το προστατεύουμε ιδιαιτέρως»

Gucci για την επίδειξη στην Ακρόπολη: Εχουμε αναλόγου ύφους συνεργασίες
Στην απόφαση του ΚΑΣ (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο) να απορρίψει ομόφωνα την επίδειξη μόδας στην Ακρόπολη τοποθετήθηκε με επίσημη ανακοίνωσή του ο οίκος Gucci.

Ο ιταλικός οίκος επιβεβαιώνει ότι κατέθεσε σχετική πρόταση, σχολιάζει ότι έχει συνάψει ανάλογες πολιτιστικές συνεργασίες διεθνώς (Palazzo Strozzi στην Φλωρεντία κλπ), ενώ παράλληλα διαψεύδει ότι η πρόταση που κατέθεσε συνοδευόταν από χορηγία ύψους 2 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου δήλωσε απόλυτα σύμφωνη με την απόφαση του ΚΑΣ, λέγοντας ότι «ο Παρθενώνας είναι σπουδαίο μνημείο και παγκόσμιο σύμβολο που πρέπει εμείς οι Έλληνες να το προστατεύουμε ιδιαιτέρως όταν παραμένει αδιάκοπη η προσπάθεια μας για επανένωση των μαρμάρων του Παρθενώνα».
Κλείσιμο

H ανακοίνωση του οίκου μόδας αναλυτικά:

«Επιβεβαιώνουμε ότι πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τις ελληνικές αρχές για να διερευνήσει τη δυνατότητα μιας μακροπρόθεσμης πολιτιστικής συνεργασίας. Αυτό το είδος της πρωτοβουλίας δεν είναι νέο για μας. Τα τελευταία χρόνια η Gucci έχει καθιερώσει τέτοιες πολιτιστικές συνεργασίες με το Palazzo Strozzi στην Φλωρεντία, το Μουσείο Mingshen στη Σαγκάη, το Chatsworth House στην Αγγλία και το LACMA στο Λος Αντζελες. Οι εικασίες σχετικά με την υποτιθέμενη οικονομική πρόταση, άμεση ή έμμεση, είναι απολύτως λανθασμένες και δεν έχουν καμία επιβεβαίωση από εμάς».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης