Μουζάλας: Στελέχη των ΟΤΑ και ξενοδόχοι φταίνε για τους νεκρούς πρόσφυγες στη Μόρια

Μουζάλας: Στελέχη των ΟΤΑ και ξενοδόχοι φταίνε για τους νεκρούς πρόσφυγες στη Μόρια

Επέμεινε στη δήλωση ότι οι θάνατοι «μας έκαναν σοφότερους» - Κυριάκος Μητσοτάκης από Μόρια: Πολύ μεγάλη η ανεπάρκεια της κυβέρνησης για το προσφυγικό

Μουζάλας: Στελέχη των ΟΤΑ και ξενοδόχοι φταίνε για τους νεκρούς πρόσφυγες στη Μόρια
Τη «βαθιά θλίψη» για τους τρεις θανάτους στον καταυλισμό προσφύγων και
μεταναστών στη Μόρια εξέφρασε ο κ. Γιάννης Μουζάλας
σπεύδοντας ωστόσο να αποποιηθεί κάθε ευθύνης. Και μάλιστα ενώ το θέμα παίρνει διαστάσεις στον ξένο Τύπο που σχεδόν καθημερινά φιλοξενεί άρθρα για την κατάσταση στους προσφυγικούς καταυλισμούς στην Ελλάδα. «Ούτε η ελληνική κυβέρνηση αλλά ούτε και η ΕΕ δεν είναι σε θέση ή δεν είναι πρόθυμες να προσφέρουν ένα μίνιμουμ υποδομών για τους πρόσφυγες», αναφέρει σε σχόλιό της η ιστοσελίδα του Spiegel
Κλείσιμο


Στις σημερινές του δηλώσεις πάντως ο κ. Μουζάλας «έδειξε» ως μοναδικούς υπεύθυνους για τις κακές συνθήκες που επικρατούν στα hot spots και που προκάλεσαν τους θανάτους τα στελέχη των ΟΤΑ και τους ξενοδόχους οι οποίοι -όπως είπε- «ανήκουν σε άλλο κόμμα».

«Αυτά τα τρία περιστατικά οφείλονται στις κακές συνθήκες που από τον περασμένο Σεπτέμβριο προσπαθούμε να διορθώσουμε αλλά σημαντικοί παράγοντες των ΟΤΑ, μέλη της ΝΔ, δεν μας άφησαν» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής απαντώντας σε σχετική ερώτηση του κ. Γιώργου Βλάχου (ΝΔ). 

Σε άλλο σημείο δε, επέμεινε στη δήλωση ότι οι θάνατοι «μας έκαναν σοφότερους» καθώς όπως είπε «λύγισαν οι ξενοδόχοι και παραχώρησαν δωμάτια» και πως «υποχώρησαν οι ξενοδόχοι που ανήκουν σε άλλο κόμμα. Γίναμε σοφότεροι γιατί άνθρωποι υποχώρησαν σε καλύτερες θέσεις».

Αναφορικά με τα κονδύλια είπε πως υπάρχει απόλυτη διαφάνεια στα χρήματα που διαχειρίζεται η κυβέρνηση. Επισήμανε ωστόσο ότι το υπουργείο δεν μπορεί να παρέμβει ή να ελέγξει τα ποσά που διαχειρίζονται οι ΜΚΟ. 
Μητσοτάκης: Πολύ μεγάλη η ανεπάρκεια της κυβέρνησης για το προσφυγικό

Τη Μόρια επισκέφθηκε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριακός Μητσοτάκης ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο προσφυγικό.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για πολύ μεγάλη ανεπάρκεια της κυβένησης στο θέμα του προσφυγικού τονίζοντας ότι δεν υλοποιήθηκαν βασικές πτυχές της στρατηγικής που συμφωνήθηκε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών του περασμένου Μαρτίου όπως ο διαχωρισμός προσφύγων και οικονομικών μεταναστών και η γρήγορη απορρόφηση κοινοτικών πόρων.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για μια εικόνα αποκαρδιωτική στον καταυλισμό των μεταναστών λέγοντας ότι «είναι αδιανόητο σήμερα να έχουμε ανθρώπους οι οποίοι ζουν σε διαλυμένες σκηνές, μέσα στις λάσπες».

Τάχθηκε υπέρ της αποσυμφόρησης των νησιών με την επιτάχυνση της διαδικασίας επεξεργασίας των αιτήσεων ασύλου και της καλύτερης φύλαξης των θαλασσίων συνόρων κατηγορώντας εκ νέου την κυβέρνηση για ιδεοληψίες, αγκυλώσεις και τεράστια διαχειρηστική ανικανότητα.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μετέβη στην 98 ΑΔΤΕ, όπου συνομίλησε με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και έστειλε μήνυμα στην Τουρκία ότι η Ελλάδα επιθυμεί καλές σχέσεις γειτονίας αλλά αυτό μπορεί να γίνει μόνο στο πλαίσιο σεβασμού των Διεθνών Συνθηκών, του Διεθνούς Δικαίου και βέβαια των άγραφων κανόνων της καλής γειτονίας. 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης