Στις 6 Δεκεμβρίου η εκδίκαση του αιτήματος της Τουρκίας για την έκδοση των «8»
Η εισαγγελέας, πρότεινε την αναβολή της εξέτασης της υπόθεσης τουλάχιστον για ένα τρίμηνο, καθώς η Τουρκία δεν εχει δώσει έως τώρα τις απαραίτητες διευκρινίσεις που ζήτησαν οι ελληνικές αρχές
Βασιλική Κόκκαλη
Στις 6 Δεκεμβρίου θα συνεχιστεί η συνεδρίαση του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, προκειμένου να εκδικασθούν τα αιτημάτα των τουρκικών άρχων για την έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που κατηγορούνται ως πραξικοπηματίες.
Σήμερα ενώπιον του Συμβουλίου ξεκίνησε η διαδικασία για τους τρεις απο τους 8 στρατιωτικούς. Για τους υπόλοιπους πέντε θα ακολουθήσει νέα συνεδρίαση την Παρασκευή.
Αξίζει.να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας, πρότεινε την αναβολή της εξέτασης της υπόθεσης τουλάχιστον για ένα τρίμηνο, καθώς η Τουρκία δεν εχει δώσει έως τώρα τις απαραίτητες διευκρινίσεις που ζήτησαν οι ελληνικές αρχές. Το δικαστήριο ωστόσο αποφάσισε τη συνέχιση της διαδικασίας στις 6 Δεκεμβρίου, προκειμένου να προτείνει η εισαγγελέας επί της ουσίας της υπόθεσης, αν δηλαδή οι «8» θα εκδοθούν ή όχι στην Τουρκία.
Σε τριάντα χρόνια οι μηχανές θα σκέφτονται για μας, θα μας φέρνουν κοντά στους δικούς μας και θα μιλάνε όπως εμείς. Το μόνο που θα μένει «μοναδικό», γι’ αυτό θα είναι και ακριβό, θα είναι να ξέρεις πως απέναντί σου κάθεται, στ' αλήθεια, ένας άνθρωπος.