Χαλκίδα: Η πρώτη «έξυπνη πόλη» της Ελλάδας

Χαλκίδα: Η πρώτη «έξυπνη πόλη» της Ελλάδας

Έπειτα από πολλές Ευρωπαϊκές πόλεις, που έχουν επενδύσει στην εύρεση καινοτομιών στον τομέα του περιβάλλοντος, των μέσων μαζικής μεταφοράς, της κινητικότητας, του περιβάλλοντος, του τουρισμού και της ενέργειας, έρχεται η σειρά της Χαλκίδας

Χαλκίδα: Η πρώτη «έξυπνη πόλη» της Ελλάδας
Ένα βήμα πιο κοντά στις «smart cities» έρχεται η Ελλάδα και συγκεκριμένα η Χαλκίδα, τοποθετώντας πιλοτικά συστήματα «έξυπνης» στάθμευσης και «έξυπνου» φωτισμού, τα οποία θα υποστηρίζονται από μία ενιαία πλατφόρμα έξυπνης πόλης.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2017 και στην υλοποίησή του θα συμβάλουν, από κοινού, ο Όμιλος ΟΤΕ, η Cisco, η ΚΑΥΚΑΣ και η OTS. 

Οι προσπάθειες που γίνονται, παγκοσμίως πια, προκειμένου να επιτευχθεί η ενίσχυση της βιωσιμότητας και της ευημερίας των πόλεων, με τη χρήση τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας, είναι εμφανείς. Έπειτα από πολλές Ευρωπαϊκές πόλεις, που έχουν επενδύσει στην εύρεση καινοτομιών στον τομέα του περιβάλλοντος, των μέσων μαζικής μεταφοράς, της κινητικότητας, του περιβάλλοντος, του τουρισμού και της ενέργειας, όπως η Βαρκελώνη, η Λισαβόνα, το Λονδίνο, το Βερολίνο, έρχεται η σειρά της Χαλκίδας. 

Κλείσιμο
Στα χνάρια λοιπόν ολόκληρης σχεδόν της υφηλίου βρίσκεται και η Ελλάδα με την πρωτοπόρα Χαλκίδα να επενδύει στη στάθμευση και στο φωτισμό. Πιο συγκεκριμένα, στη μικρή πόλη της κεντρικής Εύβοιας πρόκειται να τοποθετηθούν συστήματα φωτισμού LED τα οποία θα προσαρμόζουν την ένταση φωτισμού ανάλογα με την εποχή και την ώρα της ημέρας καθώς και ειδικοί αισθητήρες έξυπνης στάθμευσης, οι οποίοι μέσω εφαρμογής στο κινητό, θα ενημερώνουν τους οδηγούς σχετικά με το που βρίσκονται ελεύθερες θέσεις στάθμευσης και πως θα φτάσουν εκεί. Όλα τα παραπάνω θα συμβάλουν στη διευκόλυνση εύρεσης θέσεως στάθμευσης, στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας αλλά και στη μείωση κατανάλωσης ενέργειας στην πόλη.

Ο δήμαρχος της Χαλκίδας, Χρήστος Παγώνης, νιώθει υπερήφανος για τις τεχνολογίες και τις καινοτομίες που διαδραματίζονται στην πόλη του και έχουν σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας των κατοίκων της και δηλώνει αισιόδοξος και σίγουρος ότι η Χαλκίδα θα γίνει πρότυπο έξυπνης πόλης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης