Τα «χρυσά» εισιτήρια για την ομιλία Ομπάμα

Τα «χρυσά» εισιτήρια για την ομιλία Ομπάμα

Έλεγχος αεροδρομίου για όσους έχουν προσκλήσεις - Απαγορεύονται μέσα στο εσωτερικό του ιδρύματος σακούλες, αιχμηρά αντικείμενα, ομπρέλες, καθώς και οτιδήποτε σε υγρή μορφή

Τα «χρυσά» εισιτήρια για την ομιλία Ομπάμα
Κυκλοφόρησαν οι προσκλήσεις για όσους τυχερούς αναμένεται να παραβρεθούν στην ομιλία του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου. 

Στο ίδρυμα Νιάρχος θα πραγματοποιηθεί το μεγάλο γεγονός, όπως επιβεβαιώνεται και στην πρόσκληση, μετά την κοινή απόφαση αμερικανών πρακτόρων και των Ελληνικών αρχών ότι η Πνύκα δεν τηρεί προϋποθέσεις ασφαλείας. 

Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι ιδιαιτέρως αυστηρά στο Ίδρυμα Νιάρχος, το οποίο κατεβάζει ρολά για το κοινό από Δευτέρα 14 έως και την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Ιδρύματος.

Κλείσιμο
Δρακόντεια θα είναι όμως τα μετρά ασφάλειας και κατά την ημέρα διεξαγωγής της ομιλίας του απερχόμενου Αμερικάνου προέδρου καθώς, όπως αναφέρεται στην πρόσκληση, όσοι παραβρεθούν θα υποβληθούν σε "ελέγχους αεροδρομίου " που σημαίνει ότι στις εισόδους θα υπάρχουν ειδικά μηχανήματα ανίχνευσης μετάλλων και εκρηκτικών υλών. 

Αρκεί να σημειωθεί ότι η συνοδεία του Μπάρακ Ομπάμα φθάνει τα 770 άτομα, ενώ έχουν ενοικιαστεί 440 οχήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ομπάμα θα μείνει στον Αστέρα Βουλιαγμένης  και η αποστολή θα μοιραστεί σε Αστέρα και Intercontinental.

Μάλιστα οι διοργανωτές του event συμβουλεύουν το κοινό που θα παρακολουθήσει την ομιλία να έχει πάνω του όσο το δυνατόν λιγότερα αντικείμενα προκειμένου να διευκολυνθούν οι έλεγχοι.  

Ακόμα, απαγορεύονται μέσα στο εσωτερικό του Ιδρύματος σακούλες, αιχμηρά αντικείμενα, ομπρέλες, καθώς και οτιδήποτε σε υγρή μορφή. 

Αντίθετα, επιτρέπονται οι κάμερες και οι φωτογραφικές μηχανές οπότε όσοι δώσουν το παρόν θα έχουν την δυνατότητα να απαθανατίσουν το γεγονός. 

Τη διάθεση των προσκλήσεων έχει αναλάβει η αμερικανική πρεσβεία, είναι ατομικές και δεν είναι προς πώληση.



Τριακόσιοι πράκτορες προσγειώθηκαν στην Ελευσίνα για τον Ομπάμα

Στρατιωτική εκστρατεία θυμίζει η επιχείρηση των Αμερικανών πρακτόρων που βρίσκονται ήδη στην Αθήνα, προετοιμάζοντας το έδαφος για την επίσημη επίσκεψη του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου, στις 15 και 16 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, χθες το βράδυ προσγειώθηκαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, κάτω από άκρα μυστικότητα, αεροπλάνα του αμερικανικού στρατού. 

Τα αεροπλάνα μετέφεραν τα οχήματα ασφαλείας του προέδρου και περίπου 150 άτομα υγειονομικό προσωπικό, το οποίο θα βρίσκεται σε επιφυλακή. 

Νωρίτερα, είχε φτάσει ένα δεύτερο αεροπλάνο, το οποίο μετέφερε 300 πράκτορες, στρατιωτικό εξοπλισμό και ένα ελικόπτερο, η χρήση του οποίου δεν έχει διευκρινιστεί. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης