Ο Φίλης απαντά στο... τρέιλερ της συνέντευξης Ιερώνυμου

Ο Φίλης απαντά στο... τρέιλερ της συνέντευξης Ιερώνυμου

«Ο κ. Φίλης είναι ένας προβληματικός άνθρωπος. Άλλα λέει το βράδυ, άλλα λέει το πρωί» αποκαλύπτει ο κ. Ιερώνυμος - Η διαφωνία μας είναι πολιτική και θεσμική, όχι προσωπική, απαντά ο κ.Φίλης - Χ. Κονιδάρης στο protothema.gr: Ο υπουργός υποπίπτει ξανά σε πειρασμό για επικοινωνιακούς λόγους

Ο Φίλης απαντά στο... τρέιλερ της συνέντευξης Ιερώνυμου
Σε δήλωση προέβη ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης, με αφορμή τηλεοπτική συνέντευξη του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, η οποία όμως δεν έχει ακόμα μεταδοθεί.

Για την ακρίβεια, η συνέντευξη θα μεταδοθεί απόψε το βράδυ στην εκπομπή του ΑΛέξη Παπαχελά στον ΣΚΑΙ και μέχρι στιγμής έχει μεταδοθεί μόνο το τρέιλερ. Οπως λέει όμως ο ίδιος ο υπουργός «μαθαίνει» τι θα πει ο Αρχιεπίσκοπος και μάλιστα σπεύδει να βγάλει και ανακοίνωση.  

Αναλυτικά η ανακοίνωση Φίλη:

Κλείσιμο
«Την 28η Οκτωβρίου άκουσα τον αρχιεπίσκοπο στον Άη Στράτη, να λέει ότι “δεν είναι καιρός για πείσματα και πράγματα που μας έχουν πληγώσει” και ότι “τα προβλήματα πρέπει να λυθούν χωρίς πάθος”. Σήμερα, μαθαίνω, ότι σε μια συνέντευξή του, που θα μεταδοθεί το βράδυ, δεν αποφεύγει τον πειρασμό... Δεν σκοπεύω να ακολουθήσω. Δηλώνω υποστηρικτής των όσων είπε στον Άη Στράτη. Άλλωστε, η διαφωνία που έχει προκύψει είναι πολιτική και θεσμική και όχι προσωπική»
.

Στη συνέντευξή του στον Αλέξη Παπαχελά ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος λέει για τον υπουργό Παιδείας: «Δυστυχώς, και ζητώ συγγνώμη γι' αυτή τη φράση, ο κ. Φίλης είναι ένας προβληματικός άνθρωπος. Άλλα λέει το βράδυ, άλλα λέει το πρωί, είναι ασυνεπής. Και το λέω αυτό σαν αρχιεπίσκοπος. Ασυνεπής στις σχέσεις του και στα λόγια του»
.

Δείτε το επίμαχο τρέιλερ που... ανάγκασε τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη να εκδώσει ανακοίνωση προτού καν μεταδοθεί η εκπομπή με την πλήρη συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου!



Και ιδού τα τρέιλερ της εκπομπής με τη συνέντευξη Ιερώνυμου όπου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών υπογραμμίζει ότι είναι μακριά νυχτωμένοι όσοι δεν βλέπουν τον κίνδυνο αφελληνισμού και αποχριστιανισμού:



Δείτε τι λέει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών για τη συζήτηση περί διαχωρισμού Κράτους-Εκκλησίας:




Χάρης Κονιδάρης: Ο υπουργός διακατέχεται από αντικληρηκαλιστικό πείσμα
Τη σπουδή του υπουργού Παιδείας να κάνει δηλώσεις για τη συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου , πριν καν αυτή μεταδοθεί, σχολίασε μιλώντας στο protothema.gr ο εκπρόσωπος Τύπου του κ.Ιερωνύμου, κ.Χάρης Κονιδάρης.

Ειδικότερα, ο κ.Κονιδάρης σημείωσε ότι «ο κ.Φίλης υποπίπτει για μία ακόμη φορά σε έναν ακόμη πειρασμό και πάλι για επικοινωνιακούς λόγους.  Είναι τέτοιο το αντικληρικαλιστικό πείσμα του, ώστε αυτός που, κατά δήλωσή του "δεν σκοπεύει να ακολουθήσει", σπεύδει να κάνει δήθεν συναινετικές δηλώσεις προτού καν ακούσει τι λέει ο Αρχιεπίσκοπος».

Ο κ.Κονιδάρης καταλήγει στη δήλωσή του στο protothema.gr: « Δυστυχώς γι' αυτόν, έναν υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι υβριστικές και απρεπείς για την Εκκλησία και την προσφορά της στο Εθνος μας και στον λαό μας δηλώσεις του, είναι ακόμη νωπές». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης