Εκκενώθηκε το αεροδρόμιο της Ρόδου

Εκκενώθηκε το αεροδρόμιο της Ρόδου

Με συμπτώματα έντονου βήχα και τσούξιμο στα μάτια αναφέρθηκαν δεκάδες ταξιδιώτες - Καταγγελίες για χρήση σπρέι πιπεριού - Επιβεβαίωσε το περιστατικό η ασφάλεια

Εκκενώθηκε το αεροδρόμιο της Ρόδου
Σε κατάσταση συναγερμού έχει τεθεί το αεροδρόμιο της Ρόδου, καθώς εκατοντάδες επιβάτες αναφέρθηκαν με συμπτώματα έντονου βήχα και έντονο τσούξιμο στα μάτια. Οι εγκαταστάσεις του αεροδρομίου έχουν εκκενωθεί, ενώ υπάρχουν καταγγελίες για χρήση σπρέι πιπεριού. Ωστόσο, οι υπεύθυνοι ασφαλείας του αεροδρομίου δεν μπορούν να δηλώσουν με σιγουριά ότι ήταν σπρέι πιπεριού, κάνοντας λόγο για «κάτι σαν δακρυγόνο».

Το θέμα αποκαλύφθηκε στα βρετανικά ΜΜΕ, μετά από καταγγελίες μέσω των social media συγγενών των επιβατών, οι οποίοι ανησύχησαν έντονα. Όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία, δεκάδες ταξιδιώτες, στην πλειοψηφία τους τουρίστες, μεταφέρθηκαν εκτός terminal, αναμένοντας οδηγίες από τις ελληνικές αρχές, ενώ πολλοί ζήτησαν ιατρική βοήθεια, προκειμένου να ξεπεράσουν τα συμπτώματα.

Η νεαρή Βρετανίδα που με την ανάρτησή της στο Twitter ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στο αεροδρόμιο της Ρόδου, μίλησε στο protothema.gr και εξήγησε πως όλοι οι επιβάτες είχαν ενόχληση στο λαιμό τους και έβηχαν. Εντούτοις, λίγη ώρα αργότερα, όπως είπε η Έλλη, κλήθηκαν να επιβιβαστούν στα αεροσκάφη δίχως να τους δοθεί καμία εξήγηση για το περίεργο περιστατικό. 

Κλείσιμο
Την ίδια στιγμή, υποστήριξε ότι η μητέρα της, της μετέφερε πως ένιωσε σαν κάποιος να ψέκασε με σπρέι πιπεριού το χώρο, ενώ επισήμανε πως οι εκπρόσωποι του αεροδρομίου έκαναν λόγο για διεξαγωγή «άσκησης»!



Σύμφωνα με όσα υποστήριζαν οι τουρίστες που βρίσκονταν στο σημείο, ορισμένες πτήσεις «πάγωσαν» για λίγα λεπτά, προκειμένου να ελεγχθεί ο χώρος και να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί και που οφείλεται η μεγάλη αυτή αναστάτωση.

Νεώτερες πληροφορίες από ανθρώπους που βρίσκονταν στο σημείο, κάνουν λόγο για διαπληκτισμό μεταξύ επιβατών, ο ένας εκ των οποίων χρησιμοποίησε σπρέι πιπεριού μέσα στην ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο αίθουσα αναμονής, με αποτέλεσμα να διαχυθεί σε όλο το χώρο το χημικό και να προκαλέσει τα έντονα συμπτώματα βήμα και τσούξιμο των ματιών σε έναν ικανό αριθμό επιβατών.

Η αναστάτωση ξεκίνησε λίγο πριν τις 7 το απόγευμα και στο σημείο έσπευσαν κλιμάκια της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, προκειμένου να ελέγξουν. Ο έλεγχος ξεκίνησε στις 19:35 και ολοκληρώθηκε στις 19:50. Λίγα λεπτά αργότερα δόθηκε ξανά σε χρήση η αίθουσα αναχωρήσεων, στην οποία δημιουργήθηκε το πρόβλημα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης