Τηλεοπτικές άδειες: Στις 30 Αυγούστου η δημοπρασία

Τηλεοπτικές άδειες: Στις 30 Αυγούστου η δημοπρασία

Τέσσερις οι άδειες που θα δημοπρατηθούν - Εννέα οι υποψήφιοι - Στο κτήριο της ΓΓ Ενημέρωσης η διαδικασία - Πώς προβλέπει η προκήρυξη ότι θα γίνει η διαδικασία

Τηλεοπτικές άδειες: Στις 30 Αυγούστου η δημοπρασία
Στις 30 Αυγούστου, ημέρα Τρίτη, θα διεξαχθεί τελικά ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες
όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση η διαδικασία,
η οποία θα γίνει με αυστηρό τρόπο, κλειστές πόρτες και χωρίς κινητά,
Κλείσιμο
θα διεξαχθεί στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας στην Καλλιθέα.

Η διαδικασία, έτσι όπως περιγράφεται στην προκήρυξη, δεν είναι ένας απλός πλειοδοτικός διαγωνισμός, αλλά θυμίζει σενάριο κατασκοπευτικής ταινίας, με μυστικά δωμάτια, εμπάργκο σε κινητά τηλέφωνα και επικοινωνίες, τακτικισμούς και υπόγειες συνεννοήσεις. Αυτοί που θα πάρουν τελικά τις άδειες θα είναι εκείνοι που θα πάνε πολύ καλά διαβασμένοι και προετοιμασμένοι, αλλά, κυρίως, εκείνοι που θα έχουν ψυχολογήσει σωστά τους αντιπάλους τους. 

Πριν περάσουν την πόρτα της αίθουσας όπου θα γίνει η πρώτη φάση του διαγωνισμού υποψήφιοι και συνεργάτες θα υποχρεωθούν να παραδώσουν τα κινητά τους τηλέφωνα αλλά και κάθε άλλη συσκευή επικοινωνίας. Οπως ορίζεται ρητά στην προκήρυξη, από την ώρα που θα ξεκινήσει ο πλειστηριασμός και μέχρι το τέλος του απαγορεύεται κάθε επαφή με τον έξω κόσμο των υποψηφίων αλλά και των κρατικών υπαλλήλων που θα συμμετέχουν. Ετσι, θεωρητικά τουλάχιστον, η κοινή γνώμη θα γνωρίζει ποιοι είναι οι νέοι καναλάρχες της χώρας μόνο όταν θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και θα έχουν δοθεί και οι τέσσερις άδειες.

Δοθείσης της ευκαιρίας ο ΓΓ Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος επιχειρώντας να απαντήσει σε όσα καταλογίζονται στην κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα σχετικά με τη διαδικασία που ακολουθείται σημειώνει ότι «η ΓΓ Ενημέρωσης ανεβάζει στη Διαύγεια όλες τις διοικητικές πράξεις και αποφάσεις που λαμβάνει. Τα μυθεύματα, οι εικασίες, τα αυθαίρετα συμπεράσματα, οι περισπούδαστες ασχετοσύνες και τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας αποδεικνύουν απλώς ότι κάποιοι έχουν αποφασίσει να παραχαράξουν την αλήθεια, με στόχο την μη διεξαγωγή του διαγωνισμού αλλά και την συστηματική παραπλάνηση των πολιτών».

Η πλήρης ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η Ειδική Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού, απέστειλε σήμερα στους εννέα υποψηφίους το ατομικό δελτίο συμμετοχής στη δημοπρασία, η οποία θα διεξαχθεί την Τρίτη 30 Αυγούστου 2016 στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Φραγκούδη 11 και Αλ. Πάντου, Καλλιθέα.

Με την ευκαιρία αυτή ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας θα συνεχίσει να υπηρετεί τον θεσμικό της ρόλο με στόχο την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος. Η ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας δεν συμμετέχει σε παιχνίδια δημιουργίας εντυπώσεων και λογοδοτεί μόνο στους πολίτες. Υπενθυμίζουμε δε ότι ανεβάζει στην Διαύγεια όλες τις διοικητικές πράξεις και αποφάσεις που λαμβάνει. 

Τα μυθεύματα, οι εικασίες, τα αυθαίρετα συμπεράσματα, οι περισπούδαστες ασχετοσύνες και τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας αποδεικνύουν απλώς ότι κάποιοι έχουν αποφασίσει να παραχαράξουν την αλήθεια, με στόχο την μη διεξαγωγή του διαγωνισμού αλλά και την συστηματική παραπλάνηση των πολιτών.
Η προσπάθεια της κυβέρνησης αφορά στη χορήγηση νομίμων τηλεοπτικών αδειών ύστερα από 27 χρόνια ανομίας και παραβίασης βασικών αρχών του κράτους δικαίου. Σε αυτήν την κατεύθυνση συνεχίζουμε και ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί σε λίγες ημέρες με επιτυχία και με απόλυτη διαφάνεια. 

Αυτό θα πρέπει να το πάρουν απόφαση όσοι υπερασπίζονται ακόμη την ανομία στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Τα ψέματα τελείωσαν.»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης