Ειδομένη: Eπεισόδια με γυναικόπαιδα κόντρα στα ΜΑΤ

Ειδομένη: Eπεισόδια με γυναικόπαιδα κόντρα στα ΜΑΤ

Με εμπροσθοφυλακή παιδιά και γυναίκες οι πρόσφυγες πραγματοποίησαν νέα διαμαρτυρία ζητώντας το άνοιγμα των συνόρων

Ειδομένη: Eπεισόδια με γυναικόπαιδα κόντρα στα ΜΑΤ
Ένταση επικράτησε σήμερα το μεσημέρι στην Ειδομένη, όπου οι πρόσφυγες πραγματοποίησαν μία ακόμα συγκέντρωση με αίτημα το άνοιγμα των συνόρων.

Στην συγκέντρωση τον πρώτο λόγο είχαν αυτή τη φορά γυναίκες και παιδιά κάθε ηλικίας, οι οποίοι αφού πέρασαν από τα αφύλακτα σημεία της περίφραξης έφθασαν στις ράγες και απέκλεισαν εκ νέου τη σιδηροδρομική γραμμή. 

Οι πρόσφυγες που είχαν συγκεντρωθεί στον φράχτη στην ουδέτερη ζώνη, φώναζαν συνθήματα για να ανοίξουν τα σύνορα απέναντι στους αστυνομικούς της ΠΓΔΜ και το τεθωρακισμένο που έχουν οι Σκοπιανοί στο σημείο.

Κλείσιμο
Πάντως η τάση παγίωσης μιας τακτικής σύμφωνα με την οποία οι πρόσφυγες χρησιμοποιούν τα παιδιά ως όπλο ή ασπίδα για να προωθήσουν τις όποιες διεκδικήσεις τους προβληματίζει τις αστυνομικές δυνάμεις και την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. καθώς οι άνδρες των ΜΑΤ βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση απέναντι σε τέτοιου είδους πρακτικές. 

Μετά το περιστατικό με το «μωρό της οργής» στον Πειραιά αλλά και την γενικευμένη αποσάθρωση όλων των δομών στην περιοχή της Ειδομένης (με κλειστή την σιδηροδρομική γραμμή αλλά και την Εθνική Οδό) είναι προφανές ότι η κατάσταση με τους πρόσφυγες στην χώρα μας μπαίνει σε μία καινούργια και πιο δύσκολη περίοδο.

Η κατάσταση πλέον είναι έτοιμη να ξεφύγει εκτός ελέγχου, ενώ το προσφυγικό τείνει να παγιωθεί ως εσωτερικό πρόβλημα τεραστίων διαστάσεων, με μη αναστρέψιμη πορεία. Ιδίως όταν στην πρώτη γραμμή της «μάχης» δεν βρίσκονται το δίκαιο και η λογική, αλλά τα αθώα μάτια κάποιων παιδιών που κοιτάζουν γεμάτα απορία όλα όσα συμβαίνουν γύρω τους.

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης