Die Welt: Έκρηξη βίας στην Ειδομένη με τα σύνορα κλειστά

Die Welt: Έκρηξη βίας στην Ειδομένη με τα σύνορα κλειστά

Η ομοσπονδιακή αστυνομία της Γερμανίας προειδοποιεί για βίαιες συγκρούσεις «από απελπισμένους πρόσφυγες» - Η κυβέρνηση έστειλε λεωφορεία στον καταυλισμό για τους μετανάστες, οι πρώτοι άρχισαν να αποχωρούν

Die Welt: Έκρηξη βίας στην Ειδομένη με τα σύνορα κλειστά
Για έκρηξη βίας στην Ειδομένη προειδοποιεί σε νέο δημοσίευμά της για την προσφυγική κρίση
η γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η γερμανική ομοσπονδιακή αστυνομία τονίζει σε απόρρητη έκθεσή της ότι θα υπάρξει ξέσπασμα βίας στα κλειστά σύνορα.

Κλείσιμο
Η Γερμανία «βλέπει» βίαιες συγκρούσεις «από απελπισμένους πρόσφυγες
και
μετανάστες στα βόρεια σύνορά της Ελλάδας
, όσο αυτά παραμένουν κλειστά».

Όπως υπογραμμίζει η Die Welt, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες θα προσπαθήσουν να περάσουν ξανά τα σύνορα για να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ευρώπη και τότε είναι πολύ πιθανό ότι θα υπάρξουν σοβαρές συγκρούσεις. Παράλληλα, προειδοποιεί πως, μετά τον Μάρτιο, όταν και ο καιρός θα βελτιωθεί, είναι πιθανό ότι νέα, μεγάλα κύματα προσφύγων θα αρχίσουν να φτάνουν στην Ελλάδα.



Η κυβέρνηση προσπαθεί να αποσυμφορήσει την κατάσταση στα σύνορα, ωστόσο, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι εκεί δεν εμφανίζονται διατεθειμένοι να αποχωρήσουν, παρά το γεγονός ότι τα σύνορα είναι κλειστά.

Στην είσοδο του καταυλισμού βρίσκονται από το πρωί περίπου 20 λεωφορεία, προκειμένου να επιβιβαστούν όσοι πρόσφυγες και μετανάστες επιθυμούν να φύγουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος είναι να μεταφερθούν περίπου 1.000 άτομα στην Πιερία και την Ημαθία και αυτή τη στιγμή γίνεται ενημέρωση από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (UNHCR), προκειμένου να καταγραφούν οι ενδιαφερόμενοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι σταδιακά, αλλά σε αργούς ρυθμούς, δέχονται να επιβιβαστούν στα λεωφορεία και να αποχωρήσουν από την Ειδομένη, προκειμένου να μεταφερθούν στη Βέροια και άλλες περιοχές.







Την ίδια ώρα, ομάδα προσφύγων παραμένει πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές, ζητώντας να ανοίξουν τα σύνορα και δηλώνοντας αποφασισμένοι να μην αποχωρήσουν.



Όλα αυτά ενώ η Βουλγαρία δηλώνει έτοιμη να χτίσει φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα, φοβούμενη την εισροή μαζικών προσφυγικών ροών, λόγω του κλεισίματος της Βαλκανικής Οδού.

«Η κύρια απειλή προέρχεται από τα ελληνικά σύνορα», τόνισε ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόικο Μπορίσοφ, προσθέτοντας ότι «η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει λάβει κανένα μέτρο προστασίας τους τελευταίους μήνες».

«Είμαστε έτοιμοι να χτίσουμε εμπόδια, εάν χρειαστεί», ξεκαθάρισε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, επαναλαμβάνοντας ότι τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα είναι τελείως αφύλακτα.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης