Γρανίτσα Ευρυτανίας: Πρόσβαση στο Ίντερνετ για να βελτιώσουν τις σπουδές τους ζητούν οι μαθητές

Γρανίτσα Ευρυτανίας: Πρόσβαση στο Ίντερνετ για να βελτιώσουν τις σπουδές τους ζητούν οι μαθητές

Τα περίπου 70 παιδιά θέλουν την βοήθειά μας ώστε να οργανώσουν ενίσχυση των μαθημάτων τους με την βοήθεια της τεχνολογίας - Ήδη έχει συσταθεί ομάδα εθελοντών καθηγητών που θα διδάσκει μέσω skype

Γρανίτσα Ευρυτανίας: Πρόσβαση στο Ίντερνετ για να βελτιώσουν τις σπουδές τους ζητούν οι μαθητές
Η Γρανίτσα Ευρυτανίας είναι ένα ορεινό χωριό του Δήμου Αγράφων. Είναι η πατρίδα των λογοτεχνών και ποιητών Ζαχαρία Παπαντωνίου και Στέφανου Γρανίτσα. Είναι, επίσης, η γενέτειρα του Νεομάρτυρα Μιχαήλ, των ζωγράφων Χρήστου Καγκαρά, Λευτέρη Θεοδώρου και πολλών άλλων λογοτεχνών.

Η Γρανίτσα είναι απομονωμένη (απέχει από την πρωτεύουσα του Νομού, το Καρπενήσι, περίπου 80 χιλιόμετρα) και παρόλο που διατηρεί Δημοτικό Σχολείο, Γυμνάσιο, Λύκειο και οικοτροφείο για τη σίτιση των μαθητών, οι μαθητές στερούνται οποιασδήποτε βοήθειας για την βελτίωση των μαθητικών τους επιδόσεων. Ο Δήμος Αγράφων είναι ίσως ο γηραιότερος και φτωχότερος Δήμος της Ελλάδας, είναι απομονωμένος, δεν υπάρχει καμία φροντιστηριακή υποστήριξη και οι γονείς αδυνατούν να βοηθήσουν οικονομικά τα παιδιά τους. Τα απογοητευτικά στατιστικά στοιχεία της εισαγωγής μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα. Εδώ και πολλά χρόνια στις σχολές υψηλής ζήτησης (πχ. Πολυτεχνείο, Νομική, Ιατρική κλπ) δεν υπήρξε καμία εισαγωγή. Την κατάσταση επιδεινώνει η καθυστέρηση στελέχωσης των σχολείων με εκπαιδευτικό προσωπικό. Συνήθως, στελεχώνονται μετά τα Χριστούγεννα. 

Βλέποντας αυτή την κατάσταση η Αδελφότητα Γρανιτσιωτών, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και τον τοπικό Σύλλογο Νέων, προχώρησε στη σύσταση ομάδας εθελοντών καθηγητών που αφιλοκερδώς επιθυμούν να κάνουν φροντιστηριακά μαθήματα με τη διαδικασία του συστήματος skype. Οι συγκεκριμένοι καθηγητές ή έχουν καταγωγή από την περιοχή ή υπηρέτησαν ως εκπαιδευτικοί ή δηλώνουν απλά εθελοντές. Οι υπολογιστές και το διαδίκτυο θα διευκόλυναν τους μαθητές των σχολείων της Γρανίτσας που ανέρχονται σε 70 συνολικά (Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο). Είναι επιτακτική η ανάγκη να ξεκινήσουν άμεσα  μαθήματα οι μαθητές του Λυκείου.  

Κλείσιμο
Είναι βέβαιο ότι η συγκεκριμένη δράση, εφόσον υλοποιηθεί, θα δώσει την ευκαιρία για τη βελτίωση των επιδόσεών τους και θα ανοίξει νέους δρόμους στους μαθητές. Για την υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας προσδοκούμε σε κάθε δυνατή βοήθεια.

ΥΓ. Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση

Ευχαριστούμε,
Ο Πρόεδρος 
Αλέξης Καρδαμπίκης
Τηλ.6937430382


                                  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης