Στην πιο δύσκολη στιγμή της, η Ελλάδα ξεπέρασε την Ιταλία σε αφίξεις προσφύγων

Στην πιο δύσκολη στιγμή της, η Ελλάδα ξεπέρασε την Ιταλία σε αφίξεις προσφύγων

Σχεδόν 40.000 Σύριοι έχουν φτάσει μέσω Τουρκίας σε ορισμένα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου, κυρίως στη Λέσβο, θέλοντας να αποφύγουν τον πόλεμο

Στην πιο δύσκολη στιγμή της, η Ελλάδα ξεπέρασε την Ιταλία σε αφίξεις προσφύγων
Την ώρα που η Ελλάδα βιώνει μία από τις δύσκολες περιόδους της νεότερης ιστορίας της, ο αριθμός των προσφύγων που φτάνουν στις ακτές της αγγίζει επίπεδα ρεκόρ, ξεπερνώντας μάλιστα για πρώτη φορά τις αφίξεις στην Ιταλία, μία χώρα κατά εννέα φορές πλουσιότερη.

Το πρώτο εξάμηνο του 2015, οι μετανάστες που έφτασαν στην Ελλάδα ξεπέρασαν σε αριθμό όσους πήγαν στην Ιταλία, σύμφωνα με νέα έκθεση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και ο λόγος για αυτό είναι η έκρυθμη κατάσταση στη Συρία.

Σχεδόν 40.000 Σύριοι έχουν φτάσει μέσω Τουρκίας σε ορισμένα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου, κυρίως στη Λέσβο, θέλοντας να αποφύγουν τον πόλεμο.
Κλείσιμο

Σύμφωνα με την έκθεση, συνολικά 137.000 πρόσφυγες διέσχισαν τη Μεσόγειο, ταξιδεύοντας υπό ελεεινές συνθήκες με σκοπό ένα καλύτερο μέλλον. Όπως αποκαλύπτει το αντίστοιχο γράφημα, οι αφίξεις στην Ελλάδα άγγιξαν τις 68.000, ενώ στην Ιταλία ο αριθμός είναι 67.500.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης