Σοκ στην Κεφαλονιά: Εκοιμήθη ο νέος Μητροπολίτης

Σοκ στην Κεφαλονιά: Εκοιμήθη ο νέος Μητροπολίτης

Είχε χειροτονηθεί στις 31 Μαΐου - Άφησε την τελευταία του πνοή στον Χορτιάτη όπου είχε μεταβεί για την ενθρόνιση του Μητροπολίτη Κρήνης και Καλαμαριάς - Αδελφός του μακαριστού Μητροπολίτη είναι ο διάσημος καθηγητής Αθανάσιος Φωκάς

Σοκ στην Κεφαλονιά: Εκοιμήθη ο νέος Μητροπολίτης
Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Κεφαλονιάς απο τον αιφνίδιο θάνατο του τοπικού Μητροπολίτη Γερασίμου ο οποίος είχε χειροτονηθεί στις 31 Μαΐου, αλλά δεν πρόλαβε να  αλλά ενθρονιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μητροπολίτης υπέστη ανακοπή καρδιάς τα ξημερώματα της Δευτέρας και ενώ βρισκόταν στην Ι .Μ. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χορτιάτη, όπου είχε καταλύσει προκειμένου να παραστεί στη σημερινή ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνου.

Ο 64χρονος μακαριστός Μητροπολίτης Κεφαλληνίας Γεράσιμος (κατά κόσμον Ευάγγελος-Γεράσιμος Φωκάς) εγεννήθη το 1951 στον στο Αργοστόλι Κεφαλληνίας. Επούδασε στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από την οποία έλαβε το πτυχίο του το 1998. Μοναχός εκάρη στις 20 Μαρτίου 1988 στην Ι. Μ. Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους.Διάκονος εχειροτονήθη το έτος 1989 και Πρεσβύτερος το 1998 από τον αοίδιμο Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κυρό Σπυρίδωνα λαβών και το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου. Υπηρέτησε ως Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μ. Κεφαλληνίας από το 1998 έως και την ημέρα της εκλογής του. Μητροπολίτης Κεφαλληνίας εχειροτονήθη στις 31 Μαΐου 2015, αλλά δεν πρόλαβε να ενθρονιστεί επισήμως.

Κλείσιμο
Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Κεφαλληνίας θα ψαλεί στην Ιερά Αγίου Γερασίμου Ομαλών Κεφαλληνίας, την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015 και ώρα 13.00. Τοποτηρητής της χηρευούσης Μητροπόλεως Κεφαλληνίας ωρίσθη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός.

Αδελφός του μακαριστού Μητροπολίτης Κεφαλληνίας είναι ο διαπρεπής μαθηματικός και πανεπιστημιακός Αθανάσιος Σ. Φωκάς. Ο καθηγητής Αθανάσιος Φωκάς κατέχει από το 2002 την έδρα μη γραμμικής μαθηματικής επιστήμης του Πανεπιστημίου του Cambridge, έχει εκλεγεί τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, είναι επίτιμος διδάκτωρ σε πολλά πανεπιστήμια και θεωρείται ίσως ο μεγαλύτερος Έλληνας μαθηματικός μετά τον Καραθεοδωρή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης