Στο ακροατήριο το παραδικαστικό

Στο ακροατήριο το παραδικαστικό

Στο ακροατήριο Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων φτάνει με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας η πρώτη μεγάλη υπόθεση του αποκαλούμενου παραδικαστικού κυκλώματος με 21 κατηγορουμένους, ανάμεσά τους η καταζητούμενη πρώην ανακρίτρια Αντωνία Ηλία, ο δικηγόρος Αθηνών Σάκης Κεχαγιόγλου και ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, το βούλευμα δεν υιοθετεί το σύνολο των κατηγοριών που αρχικά είχαν απαγγελθεί στους εμπλεκομένους

Στο ακροατήριο το παραδικαστικό

Στο ακροατήριο Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων φτάνει με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας η πρώτη μεγάλη υπόθεση του αποκαλούμενου παραδικαστικού κυκλώματος με 21 κατηγορουμένους, ανάμεσά τους η καταζητούμενη πρώην ανακρίτρια Αντωνία Ηλία, ο δικηγόρος Αθηνών Σάκης Κεχαγιόγλου και ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, το βούλευμα δεν υιοθετεί το σύνολο των κατηγοριών που αρχικά είχαν απαγγελθεί στους εμπλεκομένους –στη συντριπτική πλειονότητά τους τα αδικήματα που καταλογίζονται στους κατηγορούμενους είναι σε βαθμό πλημμελήματος-, ενώ απαλλάσσει από κάθε κατηγορία 18 δικαστικούς και δικηγόρους, τα ονόματα των οποίων είχαν αρχικά εμπλακεί στην υπόθεση.

 Πρόκειται για το «κομμάτι» εκείνο του αποκαλούμενου παραδικαστικού κυκλώματος, που αφορά σε σικέ δικές και πληρωμένες αποφάσεις – γεγονότα που έφερε στο φως η δημοσιογραφική έρευνα. Με αφορμή τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου παρενέβη ζητώντας τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, ενώ στη συνέχεια τη σκυτάλη πήραν οι εφέτες-ανακριτές, οι οποίοι επί μήνες κλήθηκαν να στοιχειοθετήσουν τις κατηγορίες.

 Συγκεκριμένα, με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, εκτός από την Αντωνία Ηλία, τον Ι. Γιοσάκη και τον Σάκη Κεχαγιόγλου, παραπέμπονται να δικαστούν οι πρώην δικαστές Παναγιώτα Τσέβη, Νικόλαος Ποταμιάνος, Αννα Κοροβέσση, Ασπασία Μπαστά, Αναστάσιος Σάββας, Γεράσιμος Διονυσάτος, ο εισαγγελέας Νικόλαος Αθανασόπουλος, οι δικηγόροι Νικόλας Εμμανουηλίδης, Γιώργος Νικολακόπουλος, Νεκτάριος Αθανασόπουλος, Μαρία Βραχά, Σταυρούλα  Ψύρρα, Ιωάννα Κοσυβάκη, Μαρία Σφέτσου, οι δικαστικοί υπάλληλοι Αθανάσιος Καλαμάρας και Αναστάσιος Καρατζάς, ο  πρώην στρατιωτικός γιατρός Εμμανουήλ Νιώτης, αλλά και η… αστρολόγος Ευαγγελία – Μελπωμένη Μολφέτα.

 Αντίθετα, με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών απαλλάσσονται από κάθε κατηγορία 18 άτομα, ανάμεσά τους ο πρώην δικαστής Ευάγγελος Καλούσης (ο οποίος ωστόσο την περίοδο αυτή δικάζεται για άλλη υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος), ο δικηγόρος Πέτρος Μαχάς και άλλοι νυν και πρώην δικαστικοί λειτουργοί. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης