Από τσιμπούρι ο θάνατος του εισαγγελέα Εφετών, Σωτήρη Μπάγια

Από τσιμπούρι ο θάνατος του εισαγγελέα Εφετών, Σωτήρη Μπάγια

Ο δικαστικός λειτουργός είχε εισαχθεί πριν από ένα μήνα σε νοσοκομείο με πυρετό άγνωστης αιτιολογίας και έπειτα από τις απαραίτητες εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι είχε προσβληθεί από ερλιχίωση

Από τσιμπούρι ο θάνατος του εισαγγελέα Εφετών, Σωτήρη Μπάγια
Σε συναγερμό ο ιατρικός κόσμος μετά τον αιφνίδιο θάνατο του εισαγγελέα Εφετών, κ. Σωτήρη Μπάγια, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή το βράδυ της Κυριακής
σε ηλικία 58 ετών. Όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Espresso», ο δικαστικός λειτουργός είχε εισαχθεί πριν από ένα μήνα σε νοσοκομείο με πυρετό άγνωστης αιτιολογίας και έπειτα από τις απαραίτητες εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι είχε προσβληθεί από ερλιχίωση, μία σπάνια νόσο που μεταδίδεται από τα τσιμπούρια, τα οποία επιστημονικά ονομάζονται κρότωνες. 

Το εντυπωσιακό πάντως είναι ότι έως τώρα επικρατούσε η βεβαιότητα ότι η ερλιχίωση δεν συνιστά απειλή για τη ζωή των ανθρώπων, παρά μόνο ζώων και ειδικά σκύλων. Σύμφωνα με τα όσα είναι γνωστά, ο θάνατος του κ. Μπάγια είναι η πρώτη περίπτωση θανάτου στη χώρα μας που οφείλεται σε αυτή την αιτία.  Σύμφωνα με πληροφορίες ο Σωτήρης Μπάγιας είχε την ατυχία ο οργανισμός του να βρίσκεται σε μεγάλη αδυναμία λόγω ενός πολύ σημαντικού προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει στενό συγγενικό του πρόσωπο. 

Κλείσιμο
Στη χώρα μας έχει αναφερθεί ανάλογο περιστατικό πριν από περίπου τέσσερα χρόνια. Αφορούσε ανοσοκατεσταλμένο ασθενή, ο οποίος επιβίωσε έπειτα από τη χορήγηση ειδικής θεραπείας. Η ερλιχίωση μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημιά στο ήπαρ και να είναι μοιραία, στην περίπτωση που δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα.

Προκαλεί, επίσης, νεφρική ανεπάρκεια, καρδιομεγαλία, πηκτικές διαταραχές και κώμα.

Όπως σημειώνουν οι ειδικοί, για τα ζώα η εφαρμογή προληπτικών μέσων με αντιπαρασιτικά περιλαίμια και τα κατάλληλα σκευάσματα, πριν από την εμφάνιση τσιμπουριών, αποτελεί την καλύτερη αντιμετώπιση του κινδύνου μόλυνσης. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης