Δικηγόροι σε Αθανασίου: Να καταργηθεί το αυτόφωρο για τους μικροοφειλέτες του Δημοσίου

Δικηγόροι σε Αθανασίου: Να καταργηθεί το αυτόφωρο για τους μικροοφειλέτες του Δημοσίου

Κρίσιμα προβλήματα απασχολούν δικηγόρους και πολίτες, ανάμεσα σε αυτά ο ΕΝΦΙΑ

Δικηγόροι σε Αθανασίου: Να καταργηθεί το αυτόφωρο για τους μικροοφειλέτες του Δημοσίου
Την κατάργηση της αυτόφωρης διαδικασίας για τους μικροοφειλέτες του Δημοσίου ζήτησαν από τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπο Αθανασίου οι δικηγόροι της χώρας. Το αίτημά τους αυτό έθεσαν υπόψη του κ. Αθανασίου κατά τις εργασίες της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, οι οποίες έλαβαν χώρα στα Καλάβρυτα στις 19, 20 και 21 Σεπτεμβρίου.

Στις εργασίες της Ολομέλειας που έγιναν υπό την προεδρία του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Βασιλείου Αλεξανδρή, παρέστησαν ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου κ. Νικόλας Κανελλόπουλος, ο Πρόεδρος-Συντονιστής της Ενιαίας Αρχής κατά της Διαφθοράς και ο πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Ιωάννης Τέντες.

Κατά τις εργασίες της Ολομέλειας τέθηκαν επί τάπητος σημαντικά ζητήματα που αφορούν στο δικηγορικό κλάδο αλλά και στο σύστημα απονομής δικαίου. Ο Πρόεδρος της Ολομέλειας και Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας κ. Βασίλειος Αλεξανδρής, ανοίγοντας τις εργασίες τις Ολομέλειας αναφέρθηκε στα κρίσιμα προβλήματα που απασχολούν δικηγόρους και πολίτες και έκανε μνεία στον ΕΝΦΙΑ και τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από δικηγορικούς συλλόγους για την ανάδειξη της αντισυνταγματικότητας του φόρου και τη παροχή οδηγιών σε αδύναμους οικονομικά πολίτες σχετικά με τη δικαστική αμφισβήτησή του.

Εκπρόσωποι της Ολομέλειας εξέφρασαν ακόμη την αντίθεσή τους στο σχέδιο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας τονίζοντας πως με τις προτεινόμενες αλλαγές περιορίζεται κατά πολύ ο ρόλος των μαρτύρων στην αποδεικτική διαδικασία, καθιερώνονται δίκες χωρίς δικηγόρους και ευνοούνται, με τις διατάξεις περί αναγκαστικής εκτέλεσης, τα πιστωτικά ιδρύματα.

Εκτός από το θέμα της κατάργησης της αυτόφωρης διαδικασίας τα μέλη της Ολομέλειας έθεσαν ακόμη στον κ. Αθανασίου ζήτημα κατάργησης παραβόλου εφέσεως και δικαστικού ενσήμου στην αναγνωριστικές αγωγές και έκδοση υπουργικής απόφασης για τη θέσπιση πόρων του Λογαριασμού Ενίσχυσης Δικηγόρων Επαρχιών (ΛΕΔΕ).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης