Άστατος ο καιρός και σήμερα

Άστατος ο καιρός και σήμερα

Σε πτώση η θερμοκρασία – Πού αναμένονται βροχές και καταιγίδες - Θα υπάρχουν και διαστήματα ηλιοφάνειας, κυρίως στο Ανατολικό Αιγαίο και τη Δυτική Ελλάδα

Άστατος ο καιρός και σήμερα
Άστατος αναμένεται να είναι και σήμερα ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους στη Θεσσαλία και τη Στερεά θα είναι ισχυρές. Θα υπάρχουν πάντως και διαστήματα ηλιοφάνειας, κυρίως στο Ανατολικό Αιγαίο και τη Δυτική Ελλάδα.

Η θερμοκρασία σε πτώση, θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 17 έως 23 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 19 έως 26 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 15 έως 30 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 21 έως 28 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα ενισχυθούν και θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί με σταδιακή ενίσχυση σε σχεδόν θυελλώδεις στα κεντρικά και βόρεια τμήματα. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι.

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα βόρεια κυρίως τμήματα του νομού και σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι και μετά, αναμένονται στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι στο Σαρωνικό και μέτριοι έως ισχυροί στο Νότιο Ευβοϊκό.

Λίγες νεφώσεις οι οποίες στα γύρω ορεινά τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές, αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.
Κλείσιμο

Πιο αναλυτικά:                                                                                       
 
Στη Θράκη προβλέπονται, αρκετές νεφώσεις, λίγες βροχές και  βοριάδες ενισχυμένοι στα 5 με 6 μποφόρ.
 
Στην ανατολική και την κεντρική Μακεδονία αναμένονται βροχές και κατά διαστήματα έντονες καταιγίδες.
 
Στη δυτική Μακεδονία προβλέπονται, ψύχρα και τις απογευματινές ώρες σποραδικές βροχοπτώσεις.
 
Στην Ήπειρο και στη δυτική Στερεά από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ορεινά είναι πιθανόν να σημειωθούν μπόρες.  
 
Στα νησιά του Ιονίου θα επικρατεί ηλιοφάνεια και θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 4 με 5 μποφόρ.
 
Στην Πελοπόννησο το πρωί ο καιρός θα είναι αίθριος, το απόγευμα θα αναπτυχθούν κατά τόπους νεφώσεις και στα ανατολικά θα σημειωθούν μικρής διάρκειας βροχοπτώσεις.
 
Στην Κρήτη προβλέπονται βροχές από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 27 βαθμούς.
 
Στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται σποραδικές βροχές και στα ανατολικότερα μικρής διάρκειας καταιγίδες. Από το μεσημέρι θα επικρατήσουν σταδιακά ισχυροί βοριάδες.
 
Στις Σποράδες, στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια προβλέπονται μέχρι και το απόγευμα βροχές και καταιγίδες που σε αρκετές περιοχές θα είναι ισχυρές.                                                                                             
 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης