Συνετρίβη μαχητικό τύπου A-7 στην Κομοτηνή - Σώος ο χειριστής

Συνετρίβη μαχητικό τύπου A-7 στην Κομοτηνή - Σώος ο χειριστής

Δείτε βίντεο από τη στιγμή της πτώσης του αεροσκάφους - Το A-7 συμμετείχε σε άσκηση συνεργασίας με μονάδες του στρατού - Μηχανική βλάβη «δείχνουν» οι πρώτες ενδείξεις - Είναι το δεύτερο ατύχημα από την αρχή του έτους με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας

Συνετρίβη μαχητικό τύπου A-7 στην Κομοτηνή - Σώος ο χειριστής
Ένα μαχητικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας τύπου A-7 Corsair κατέπεσε πριν από λίγη ώρα σε ημιορεινή περιοχή της Κομοτηνής. Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από τη μονάδα του στον Άραξο και συμμετείχε σε άσκηση συνεργασίας με μονάδες του στρατού.

Ο χειριστής του A-7 Corsair κατάφερε και χρησιμοποίησε εγκαίρως το μηχανισμό διαφυγής και εγκατέλειψε το αεροσκάφος προτού αυτό συντριβεί.

Κλείσιμο





Ο πιλότος του μαχητικού περισυνελέγη από ομάδα έρευνας και διάσωσης και οδηγείται στο νοσοκομείο. Ο χειριστής, ο οποίος εγκατέλειψε στις 09:45, είναι καλά στην υγεία του, λένε αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας και έχει ήδη μεταφερθεί στο γενικό νοσοκομείο Κομοτηνής.

Οι πρώτες ενδείξεις και πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές δείχνουν ως αιτία της πτώσης τη μηχανική βλάβη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας

Την Τρίτη 26 Αυγούστου 2014 και ώρα 09:45, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής αποστολής ζεύγους αεροσκαφών Α-7 της 116ΠΜ/336Μ και ενώ βρισκόταν Βόρεια της Κομοτηνής, εκτελέσθηκε επιτυχής εγκατάλειψη από τον Ιπτάμενο του Νο 1 αεροσκάφους του σχηματισμού, ο οποίος περισυνελλέγη σώος και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο. Τα αίτια του ατυχήματος διερευνώνται.




Συνομιλία Αβραμόπουλου με τον πιλότο

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος επικοινώνησε άμεσα με τον πιλότο του Α-7 ο οποίος πραγματοποίησε επιτυχή εγκατάλειψη του μαχητικού αεροσκάφους. Ο κ. Αβραμόπουλος συνεχάρη τον πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας για την άμεση και σωστή αντίδρασή του.

Είναι το δεύτερο ατύχημα από την αρχή της χρονιάς

Είναι η δεύτερη φορά από την αρχή του 2014 που σημειώνεται ατύχημα με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας. Το προηγούμενο συνέβη στις 5 Μαϊου στη Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης όταν ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου Canadair CL- 415, «τούμπαρε» και μισοβυθίστηκε στη θάλασσα κατά τη διάρκεια άσκησης υδροληψίας. Και στο ατύχημα με το Canadair δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί αφού οι δύο χειριστές του πυροσβεστικού αεροσκάφους βγήκαν εγκαίρως από το Cl-415.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης