Δείτε πού και μέχρι πότε θα κόβεται το ρεύμα με το θερμόμετρο στους 36 βαθμούς

Δείτε πού και μέχρι πότε θα κόβεται το ρεύμα με το θερμόμετρο στους 36 βαθμούς

Εκτός συστήματος 13 μονάδες της ΔΕΗ – Οι συνδικαλιστές κατέβασαν τους διακόπτες - Οδηγίες της ΔΕΗ προς τους καταναλωτές και τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες – Συλλαλητήριο της ΓΕΝΟΠ το απόγευμα - Μανιάτης: «Βαθιά μεταρρύθμιση η Μικρή ΔΕΗ»

 10 γυναίκες επιτέθηκαν σε 17χρονο με κουζινομάχαιρα!
Δείτε πού και μέχρι πότε θα κόβεται το ρεύμα με το θερμόμετρο στους 36 βαθμούς
Κατέβασαν τους διακόπτες τελικά οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, κάνοντας πράξη τις απειλές τους για σκληρή στάση έναντι των σχεδιασμών της κυβέρνησης για την πώληση της «μικρής ΔΕΗ». Ξεκινώντας από τα μεσάνυχτα 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, βγάζουν εκτός συστήματος πρώτα τις εγκαταστάσεις εκείνες που θα παραχωρηθούν σε ιδιώτες, με βάση το νομοσχέδιο για την «Μικρή ΔΕΗ».

Ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας συνολικά 13 θερμοηλεκτρικές Μονάδες - λιγνιτικές και Φυσικού Αερίου - συνολικής ισχύος περίπου 2.700 MW.

Ως εκ τούτου ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας αναγκάστηκε ήδη να προχωρήσει, για τις επόμενες ώρες, σε προγραμματισμένες και κατά το δυνατόν προσωρινές διακοπές ρεύματος, κατά τρόπο ώστε να αποφευχθεί ένα ενδεχόμενο μπλακ-άουτ.

Κλείσιμο
Στη σχετική ανακοίνωσή του ο ΔΕΔΔΗΕ είχε καταστήσει σαφές πως θα δρομολογήσει διακοπές ρεύματος, εφόσον αυτό χρειαστεί. Σε πρώτη φάση ανακοινώθηκε η εκ περιπτροπής διακοπή ρεύματος, από τις 11 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι, σε Πελοπόννησο, Κεντρική Ελλάδα, Μακεδονία και Θράκη, Θεσσαλονίκη αλλά και Αττική.

Στην Αττική μέχρι τις 2 το μεσημέρι προγραμματίζονται διακοπές ρεύματος σε Μαραθώνα, Νέα Μάκρη, Ραφήνα, Λαύριο, Σούνιο, Ανάβυσσο, Λαγονήσι, Κιούρκα, Καπανδρίτι, Κάλαμο, Ωρωπό και Οινόφυτα.

Για τις διακοπές στις υπόλοιπες περιοχές δείτε εδώ
,  καθώς και στο site: www.deddie.gr.

Παράλληλα στην ανακοίνωσή του ο ΔΕΔΔΗΕ διευκρινίζει ότι οι διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία του ηλεκτρικού συστήματος.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι διακοπές ρεύματος σε όλη τη χώρα θα έχουν διάρκεια τουλάχιστον μισής έως μίας ώρας σε πρώτη φάση και είναι πιθανό πια να επαναληφθούν και το απόγευμα, (από τις 6 έως τις 10 το βράδυ, ομοίως ώρες μεγάλης αιχμής και φόρτου στο σύστημα. Σε κάθε περίπτωση ουδείς μπορεί να προβλέψει πώς θα αντιδράσει το σύστημα εάν πρώτα δεν δοκιμαστεί στις ώρες της μεγάλης κατανάλωσης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος Σωματείου Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ΔΕΗ «Σπάρτακος» Γ. Αδαμίδης, επιβεβαίωσε, μιλώντας στον Βήμα Fm, ότι περισσότερες από τις μισές μονάδες έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας, ωστόσο σημείωσε ότι οι διακοπές δεν θα είναι μεγάλης διάρκειας.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της είναι έτοιμη να απαντήσει άμεσα στην απεργία της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, ακόμα και με πολιτική επιστράτευση, όπως επανέλαβε το πρωί σήμερα η Σοφία Βούλτεψη.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε πως η κυβέρνηση δε θα μείνει «με σταυρωμένα χέρια» αλλά θα προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον.

Οδηγίες προς καταναλωτές για το πρόγραμμα διακοπών ρεύματος

Τόσο η ΔΕΗ, όσο και ο ΔΕΔΔΗΕ εξέδωσαν αναλυτικές οδηγίες αναφορικά με την περίσταση στις οποίες σημειώνουν ότι το πρόγραμμα των περικοπών στην ηλεκτροδότηση θα ανακοινώνεται τακτικά. Παράλληλα όμως ζητούν από τους πολίτες να αποφεύγουν τη χρήση ανελκυστήρων καθ' όλη τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο εγκλωβισμού τους, όπως επίσης να θεωρούν πως όλες οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και συσκευές βρίσκονται διαρκώς «υπό τάση», καθώς το ρεύμα μπορεί να επανέλθει ανά πάσα χρονική στιγμή.

Για τα άτομα που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη, ο ΔΕΔΔΗΕ συνιστά να επισκεφθούν άμεσα το πλησιέστερο στην περιοχή τους νοσοκομείο, διαφορετικά να επικοινωνήσουν με το κέντρο βλαβών της περιοχής τους, στα τηλέφωνα που αναγράφονται στο λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος.

Παράλληλα, ο ΔΕΔΔΗΕ απευθύνει έκκληση προς όλους τους καταναλωτές, να περιορίσουν στο ελάχιστο δυνατό, τη χρήση ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών, κυρίως κατά τις ώρες αιχμής της ζήτησης, δηλαδή από 11:00 έως 16:00 και από 20:00 έως 22:00.

Συνεχίζεται η κόντρα κυβέρνησης -συνδικαλιστών

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση και η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ δεν δείχνουν να έχουν βρει κάποιο σημείο επαφής. Η κυβέρνηση έχει αφήσει ανοικτό ακόμα και το ενδεχόμενο της επιστράτευσης, ενώ και οι συνδικαλιστές δεν δείχνουν διάθεση υποχώρησης. Μάλιστα η ΓΕΝΟΠ έχει προγραμματίσει για το απόγευμα συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Χαλκοκονδύλη.

Κινητοποιήσεις θα γίνουν και σε όλους τους Ατμοηλεκτρικούς Σταθμούς ΑΗΣ (Αγίου Δημητρίου, Καρδιάς, Αμυνταίου και Μελίτης στη Δυτική Μακεδονία), σε όλα τα ορυχεία (λεκανοπέδιο Κοζάνης, Πτολεμαΐδας, Φλώρινας, καθώς και εκείνα του Νοτίου Πεδίου, της Καρδιάς, της Μαυροπηγής και του Αμυνταίου), στα υδροηλεκτρικά έργα του Πολυφύτου, της Σφηκιάς, του Εδεσσαίου και του Άγρα, στον ΑΗΣ Κομοτηνής, το υδροηλεκτρικό έργο του Θησαυρού στη Δράμα, το υδροηλεκτρικό έργο στο Πουρνάρι της Άρτας και σε όλο το υδροηλεκτρικό σύστημα του Αλιάκμονα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης