Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης ναυαγών ανοιχτά της Κρήτης

Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης ναυαγών ανοιχτά της Κρήτης

-Τέσσερα άτομα έχουν περισυλλέγει, ενώ αγνοούνται τρία ακόμη
-Πέντε φορτηγά πλοία, ένα ελικόπτερο και ένα σκάφος του λιμενικού συμμετέχουν στις έρευνες

Cargo ship sinks west of Crete
Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων οι οποίοι επέβαιναν σε φορτηγό πλοίο, σημαίας Τόνγκο, που βυθίστηκε τα ξημερώματα, εξαιτίας εισροής υδάτων, σε απόσταση 30 ναυτικών μιλίων δυτικά της Παλαιοχώρας Κρήτης, σε διεθνή ύδατα.

Στο πλοίο Ag-Marina επέβαιναν συνολικά επτά άτομα πλήρωμα, πιθανόν Ρώσοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, τέσσερα άτομα περισυνελέγησαν από άλλο φορτηγό πλοίο που έσπευσε προς παροχή βοήθειας, ενώ αγνοούνται τρία ακόμη.

Όπως έγινε γνωστό, οι διασωθέντες ναυτικοί εντοπίστηκαν σε σωστική λέμβο και ενημέρωσαν τις αρχές για τους τρεις συναδέλφους τους που αγνοούνται. Πρόκειται για τον καπετάνιο του πλοίου, τον ηλεκτρολόγο και τον μηχανοδηγό οι οποίοι είχαν προλάβει να φορέσουν θερμικές στολές και σωσίβια, αλλά δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί αν πρόλαβαν να εγκαταλείψουν το πλοίο.

Κλείσιμο
Στο πλοίο επέβαιναν άλλα τέσσερα άτομα, μέλη του πληρώματος, που διασώθηκαν από παραπλέον φορτηγό πλοίο και μεταφέρθηκαν με πλωτό σκάφος του λιμενικού στα Χανιά και από εκεί, στο νοσοκομείο της πόλης για προληπτικές εξετάσεις. Πρόκειται για τον υποπλοίαρχο, τον Α μηχανικό, τον ναύκληρο και ένα μάγειρα.

Στις έρευνες συμμετέχουν πέντε παραπλέοντα φορτηγά πλοία, ένα ελικόπτερο τύπου Agusta-Bell, και ένα πλωτό σκάφος του λιμενικού από το Ηράκλειο, καθώς και ένα αεροσκάφος της Frontex.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν οι διασωθέντες, το πλοίο ήταν φορτωμένο με έξι φορτηγά οχήματα που μετέφεραν τσιγάρα και είχε αναχωρήσει από το Μαυροβούνιο, με προορισμό το λιμάνι της Οδησσού στη Μαύρη Θάλασσα. Όμως, δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα, αν το πλοίο είχε και κάποιο ενδιάμεσο σταθμό στο δρομολόγιό του.

Διαβάστε περισσότερα στο flashnews.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης