Πατέρας και γιος εξαπάτησαν εννέα ηλικιωμένους στη μισή Ελλάδα

Πατέρας και γιος εξαπάτησαν εννέα ηλικιωμένους στη μισή Ελλάδα

Ο 54χρονος «εγκέφαλος» της σπείρας μαζί με τον 29χρονο γιο του και άλλους δυο άνδρες ηλικίας 49 και 40 χρόνων πλησίαζαν ηλικιωμένους και τους έπειθαν ότι θα τακτοποιούσαν τις οφειλές των παιδιών τους στην Εφορία

Πατέρας και γιος εξαπάτησαν εννέα ηλικιωμένους στη μισή Ελλάδα
Πατέρας, γιος και ακόμη δυο συνεργοί τους αποτελούσαν τα μέλη οργανωμένης σπείρας απατεώνων που είχαν εξαπατήσει από τον περασμένο Οκτώβριο τουλάχιστον εννέα ηλικιωμένους σε περιοχές της Λάρισας, της Καρδίτσας, της Δράμας και της Θεσσαλονίκης παριστάνοντας τους εφοριακούς.

Ο 54χρονος «εγκέφαλος» της σπείρας μαζί με τον 29χρονο γιο του και άλλους δυο άνδρες ηλικίας 49 και 40 χρόνων, ο τελευταίος από τους οποίους αναζητείται ακόμη, πλησίαζαν ηλικιωμένους και τους έπειθαν ότι θα τακτοποιούσαν τις οφειλές των παιδιών τους στην Εφορία, αρκεί να κατέβαλαν «έναντι» διάφορα χρηματικά ποσά, τα οποία συνήθως ήταν μεγάλα.

Ως πιο... έμπειρος στις απάτες σε βάρος ηλικιωμένων, μια και είχε συλληφθεί πάλι τον Αύγουστο του 2008 στην περιοχή Χαριλάου στην Θεσσαλονίκη για τον ίδιο λόγο, ο  54χρονος πατέρας είχε αναλάβει να... εκπαιδεύει τους υπόλοιπους και να σχεδιάζει τους τρόπους με τους οποίους θα εξαπατούσαν τα θύματά τους. Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης με κατηγορίες για απάτες κατ' εξακολούθηση, ενώ η έρευνα για την πλήρη εξιχνίαση της δράσης τους συνεχίζεται από το τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης