Τα μαθήματα ξεκινούν στο ΕΜΠ - Κλειστό κρατά το ΕΚΠΑ ο Πελεγρίνης

Τα μαθήματα ξεκινούν στο ΕΜΠ - Κλειστό κρατά το ΕΚΠΑ ο Πελεγρίνης

«Η τραγικότητα της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί επιτείνεται εξαιτίας του γεγονότος ότι οι αρμόδιοι δεν ασχολούνται», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Καποδιστριακού

Τα μαθήματα ξεκινούν στο ΕΜΠ - Κλειστό κρατά το ΕΚΠΑ ο Πελεγρίνης

Εμμένει στη θέση του ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης ενώ στο ΕΜΠ αποφασίσθηκε ότι τα μαθήματα θα ξεκινήσουν από τη Δευτέρα, προκειμένου να μη χαθεί το εξάμηνο για τους φοιτητές.  Συγκεκριμένα  ρίχνοντας το μπαλάκι στο υπουργείο Παιδείας σε σημερινή ανακοίνωση τονίζεται:

«Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ και η Σύγκλητος προβαίνουν σε όλα τα μέτρα  για τη διασφάλιση της λειτουργίας του Πανεπιστημίου. Το ζήτημα που έχει ανακύψει οφείλεται στην απεργιακή κινητοποίηση των διοικητικών υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα και ο αριθμός τους υπερβαίνει το 48% του προσωπικού του Πανεπιστημίου.

Η τραγικότητα της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί επιτείνεται εξαιτίας του γεγονότος ότι οι αρμόδιοι δεν ασχολούνται με το εν λόγω ζήτημα παρά το γεγονός ότι έχουμε απευθυνθεί σε αυτούς τόσο εγγράφως όσο και προφορικά. Ειδικότερα έχουν ενημερωθεί πλήρως για το πρόβλημα οι αρμόδιοι Υπουργοί, -ο Υπουργός Παιδείας σε τρεις κατ’ ιδίαν συναντήσεις την 17-8-2013, 4-10-2013 και 1-11-2013, και ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης την 8-8-2013- όπως και η κα Εισαγγελεύς του Αρείου Πάγου.

Ο Πρύτανης και η Σύγκλητος και πάλι θα κάνουν το καθήκον τους προκειμένου να υπερβαθεί το αδιέξοδο και το Πανεπιστήμιο να ανταποκριθεί ακώλυτα στην ακαδημαϊκή αποστολή του. Πρέπει όμως και η Πολιτεία να αντιληφθεί ότι με εισαγγελικές παραγγελίες, διαρροές στον Τύπο και ύβρεις κατά του Πανεπιστημίου και των θεσμικών οργάνων του δεν επιλύονται τα προβλήματα».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης