Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Ευάγγελος Φιλόπουλος για το πού και πόσα αποτσίγαρα πετιούνται κάθε χρόνο στην Ελλάδα.
Μόνο στις παραλίες σε ετήσια βάση πετιούνται 2.650 τόνοι αποτσίγαρων προκαλώντας οικολογική καταστροφή και απειλώντας τη δημόσια υγεία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν τα αποτσίγαρα είναι το πιο «πολυπληθές» σκουπίδι στις ελληνικές ακτές αντιπροσωπεύοντας το 38,3% όσων συλλέγονται.
Κι αυτό αν και το κάθε τσίγαρο, σύμφωνα με την υπεύθυνη του Medasset Κωνσταντίνα Κωστούλα, κάθε τσιγάρο υπολογίζεται ότι περιέχει περίπου 4.000 τοξικές ουσίες μεταξύ των οποίων κάδμιο, μόλυβδο και αρσενικό.
Κλείσιμο
Τα σβησμένα αποτσίγαρα αποτελούν εξάλλου - μαζι με τα κομμάτια σπασμένου γυαλιού - εν δυνάμει «αναπτήρες» στις χωματερές με συνέπεια να ευθύνονται για τις μόνιμες φωτιές που σιγοκαίνε εκεί από τις οποίες εκλύονται γιγάντιες ποσότητες διοξινών.
Στις γόπες που δεν έχουν σβήσει και πετιούνται ανεξέλεγκτα στο ύπαιθρο οφείλονται ετησίως 1.431 πυρκαγιές που κατακαίνε περιοχές της επικράτειας.
Με επενδύσεις σε πλοία, υποδομές, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τεχνολογίες χαμηλών εκπομπών, η MINOAN LINES ενισχύει τη στρατηγική της κατεύθυνση προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον.
Η ΑΒ Βασιλόπουλος συνεχίζει να προσφέρει «όλα και κάτι παραπάνω» στην online αγοραστική εμπειρία, προσθέτοντας έναν ακόμη λόγο για εύκολες, γρήγορες και συμφέρουσες αγορές μέσα από το AB Eshop. Εδώ θα βρείτε όλες τις λεπτομέρειες.