Τα ασφαλιστικά ταμεία ψάχνουν έσοδα στο ξενοδοχειακό real estate

Τα ασφαλιστικά ταμεία ψάχνουν έσοδα στο ξενοδοχειακό real estate

Προς την ίδια κατεύθυνση φαίνεται να κινούνται και μεγάλα επιχειρηματικά ονόματα του εγχώριου και ξένου επιχειρείν

Τα ασφαλιστικά ταμεία ψάχνουν έσοδα στο ξενοδοχειακό real estate
Στην άνοδο του κέντρου της Αθήνας ποντάρουν, με σκοπό την εύρεση εσόδων, τα ασφαλιστικά ταμεία ως ιδιοκτήτες μεγάλων ακινήτων στους κεντρικούς άξονες της πόλης, ενώ προς την ίδια κατεύθυνση φαίνεται να κινούνται και μεγάλα επιχειρηματικά ονόματα του εγχώριου και ξένου επιχειρείν.

Libra Group και όμιλος Λογοθέτη, Dogus, Grivalia Hospitality, Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ, Trastor ΑΕΕΑΠ και Varde Partners, Fosun, Blackstone, Ιβάν Σαββίδης, Bluehouse είναι μερικά από τα ονόματα που βολιδοσκοπούν μεγάλα ακίνητα στην καρδιά της Αθήνας, τα οποία προορίζονται κυρίως για ξενοδοχειακή χρήση, καθώς και μεγάλες, ξένες εταιρείες διαχείρισης, όπως ο όμιλος Marriott, ο οποίος επιδεικνύει εσχάτως μεγάλη κινητικότητα.

Την ίδια στιγμή, η πτώση των τιμών συνολικά στην εγχώρια αγορά ακινήτων φαίνεται ότι ανοίγει παράθυρο για επενδύσεις (και) από... μη παραδοσιακούς -μέχρι σήμερα- επενδυτές αν ληφθεί υπόψη η πρόσφατη κίνηση από πλευράς του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εργασιών (ΤΑΥΦΕ): το ΤΑΥΦΕ αναζητεί το τελευταίο διάστημα μεγάλο ακίνητο εισοδήματος στο κέντρο της Αθήνας για αγορά, διαθέτοντας ένα συνολικό ποσό της τάξης των 15 εκατ. ευρώ. Το ακίνητο θα πρέπει να έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές, να έχει πρόσβαση κοντά σε σταθμό του μετρό κ.λπ. προκειμένου να αποφέρει τις προσδοκώμενες αποδόσεις.

Τα φιλέτα του κέντρου

Κλείσιμο
Από πλευράς των μεγαλοεπενδυτών, το ενδιαφέρον στο κέντρο της πρωτεύουσας εστιάζεται κυρίως στους διαγωνισμούς που βρίσκονται σε εξέλιξη ή πρόκειται να βγουν στο προσεχές διάστημα για τη μακροχρόνια παραχώρηση μεγάλων ακινήτων με στόχο τη δημιουργία ξενοδοχείων. Βασική αιτία, οι προβλέψεις για περαιτέρω άνοδο της Αθήνας ως τουριστικού προορισμού, η οποία έχει ξεκινήσει τα τελευταία τρία χρόνια και πρόκειται να συνεχιστεί ακόμη και για σύντομες αποδράσεις Σαββατοκύριακου για τους ξένους επισκέπτες της, δεδομένης και της πτώσης της Κωνσταντινούπολης, που έχει πληγεί το τελευταίο διάστημα λόγω των τρομοκρατικών χτυπημάτων.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης