Bloomberg: Η Ελλάδα θα έπρεπε να κατατάσσεται στις... «βυθιζόμενες» οικονομίες

Bloomberg: Η Ελλάδα θα έπρεπε να κατατάσσεται στις... «βυθιζόμενες» οικονομίες

Σε χειρότερη κατάσταση από την Τουρκία, την Αργεντινή, τη Λετονία και την Ταϊλάνδη βρίσκεται η Ελλάδα, παρά τις πιο αυστηρές δημοσιονομικές περικοπές,σύμφωνα με την επενδυτική τράπεζα Commerzbank 

Bloomberg: Η Ελλάδα θα έπρεπε να κατατάσσεται στις... «βυθιζόμενες» οικονομίες
Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε τέτοια παράλυση που αντί για αναπτυσσόμενη οικονομία θα πρέπει να κατατάσσεται στις «βυθιζόμενες» οικονομίες, μιας και πλέον η Ελλάδα τα πάει ακόμα χειρότερα οικονομικά σε σχέση με ορισμένες αναπτυσσόμενες οικονομίες που αντιμετώπισαν προβλήματα τις τελευταίες δεκαετίες, τονίζει δημοσίευμα του Bloomberg.

Η κατάσταση αυτή ενισχύει την άποψη της Commerzbank που ανακηρύσσει ότι η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να αποπληρώσει το χρέος της κι ότι πλανάται η απειλή της χρεοκοπίας. Μάλιστα, αναμένει ότι υπάρχει 50% πιθανότητα να φύγει από το ευρώ.



«Όπως με τις αναπτυσσόμενες οικονομίες στο παρελθόν, κάποια στιγμή η χώρα θα πρέπει να κινηθεί προς το επόμενο στάδιο και να φύγει από την παράλυση. Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή πρέπει να σκεφτούμε ποια θα είναι αυτά τα επόμενα βήματα» τονίζει ο Simon Quijano-Evans, επικεφαλής των αναδυόμενων οικονομικών στην Commerzbank στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με την επενδυτική τράπεζα, η Ελλάδα αν κι έχει προχωρήσει σε πιο αυστηρές δημοσιονομικές περικοπές από χώρες όπως η Τουρκία, η Αργεντινή, η Λετονία και η Ταϊλάνδη, βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση.
Κλείσιμο

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης