«Πάσα» από το EuroWorking Group στα τεχνικά κλιμάκια το «μπαλάκι» της διαπραγμάτευσης

«Πάσα» από το EuroWorking Group στα τεχνικά κλιμάκια το «μπαλάκι» της διαπραγμάτευσης

Πηγή της ευρωζώνης με γνώση των συνομιλιών κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ανέφερε πως οι εκπρόσωποι των κρατών-μελών κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι συζητήσεις πρέπει να συνεχιστούν σε Αθήνα και Βρυξέλλες

«Πάσα» από το EuroWorking Group στα τεχνικά κλιμάκια το «μπαλάκι» της διαπραγμάτευσης
Ολοκληρώθηκε, έπειτα από δύο ώρες, η κρίσιμη για την Ελλάδα τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group, με συμμετοχή και του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.

Όπως λίγο-πολύ αναμενόταν, η τηλεδιάσκεψη ολοκληρώθηκε χωρίς αποφάσεις. Πηγή της ευρωζώνης φέρεται να ανέφερε ότι, στη συζήτηση, οι εκπρόσωποι των κρατών-μελών κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι συζητήσεις πρέπει να συνεχιστούν σε Αθήνα και Βρυξέλλες.

Η ίδια πηγή τόνισε ότι υπάρχει ακόμη αρκετή δουλειά που θα πρέπει να γίνει από τα τεχνικά κλιμάκια τόσο στην Αθήνα όσο και στις Βρυξέλλες, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία επί μιας συνολικής και ολοκληρωμένης λίστας μεταρρυθμίσεων.

Κλείσιμο
Νωρίτερα, η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα αντιμετώπιζε με αισιοδοξία την τηλεδιάσκεψη, θεωρώντας πως θα υπάρξει σύγκλιση.

Μέλη της μάλιστα έλεγαν πως εισπράττουν το ακριβώς αντίθετο κλίμα από τους θεσμούς, σε σχέση με τις πληροφορίες από πηγές του εξωτερικού για προβλήματα και εμπλοκή.

Στον έκτο όροφο του υπουργείου Οικονομικών βρίσκονταν ο πρόεδρος του ΣΟΕ κ. Γιώργος Χουλιαράκης, ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Νίκος Θεοχαράκης και η σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών, κυρία Ελενα Παναρίτη.
 
Λίγη ώρα νωρίτερα, μάλιστα, στο γραφείο του προέδρου του ΣΟΕ βρέθηκε και η πρώην γενική γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών (και στενή συνεργάτης του κ. Γιάννη Στουρνάρα που είχε ενεργό συμμετοχή στις διαπραγματεύσεις με την παλαιά Τρόικα), κυρία Χριστίνα Παπακωνσταντίνου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης