Τρόικα: Κι όμως επιστρέφει στην Αθήνα την Παρασκευή

Τρόικα: Κι όμως επιστρέφει στην Αθήνα την Παρασκευή

Αμέσως μετά το Eurogroup της Πέμπτης - Θα παραμείνουν στην πρωτεύουσα όλες αυτές τις ημέρες τα τεχνικά κλιμάκια

Τρόικα: Κι όμως επιστρέφει στην Αθήνα την Παρασκευή
Τέλος στις φήμες των περασμένων ημερών περί σοβαρής εμπλοκής στις διαπραγματεύσεις της Τρόικας με την κυβέρνηση έβαλε η ανακοίνωση, από κορυφαία στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, του προγράμματος των επομένων ημερών, σύμφωνα με το οποίο οι επικεφαλής της Τρόικας θα επιστρέψουν στην Αθήνα για να συνεχίσουν τις επαφές με τους κυβερνητικούς παράγοντες την Παρασκευή, αμέσως μετά το Eurogroup της Πέμπτης, στο οποίο θα παραστούν για να ενημερώσουν τους Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών για την πρόοδο του “ελληνικού προγράμματος”.

Από την βραδινή σύσκεψη της Τρίτης στο υπουργείο Οικονομικών προέκυψε η είδηση πως η Τρόικα δεν ζητάει οριζόντια μέτρα, προτίθεται να συζητήσει το θέμα του δημοσιονομικού κενού με διάθεση να “ακούσει” την ελληνική πλευρά και πως ούτως ή άλλως όλα τα θέματα που παραμένουν ανοικτά θα τα θίξει ξανά μετά το Eurogroup, όταν οι κύριοι Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς επιστρέψουν στην Ελλάδα. Όλες αυτές τις ημέρες εξάλλου τα τεχνικά κλιμάκια της Τρόικας θα παραμείνουν στην πρωτεύουσα και θα συνεργάζονται με τους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Με τον τρόπο αυτό δόθηκε και η πιο πειστική απάντηση στις δηλώσεις στελέχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που εξέφραζε νωρίτερα τον προβληματισμό του λέγοντας πως «εάν η τρόικα δεν επιστρέψει στην Αθήνα μετά το Eurogroup της Πέμπτης, αυτό θα γίνει γιατί θα ζητά σαφή δείγματα γραφής για το πώς θα κλείσει το δημοσιονομικό κενό του 2014, προτού γυρίσει ξανά στην Αθήνα».

Σε κάθε περίπτωση το όλο θέμα έκλεισε από την πλευρά του και ο κ. Σάιμον Ο΄Κόνορ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Ολι Ρεν, χαρακτηρίζοντας «τελείως ψευδείς» τις πληροφορίες ότι η Τρόικα θα καθυστερήσει τις διαπραγματεύσεις με το να μην έρθει στην Αθήνα μετά το Eurogroup.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης