«Το Βιβλίο του Νερού»

«Το Βιβλίο του Νερού»

Είκοσι αυτοτελή αφηγήματα και εννέα φωτογραφίες μετατρέπονται σε υδάτινο σύμπαν, καθώς η φαντασία του συγγραφέα παρακινεί τον αναγνώστη να συμπλεύσει, να επιπλεύσει, να αποπλεύσει, να αναδυθεί και να αναζωογονηθεί μέσα από το νερό

«Το Βιβλίο του Νερού»
Θεσσαλονικιός. Ζει ανάμεσα στο Λονδίνο και τη Βενετία. Καθηγητής φιλοσοφίας και δικαίου στο University of Westminster, διδάσκει στο Κέντρο Πολιτικής και Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης και στο Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής της Βενετίας. Καλλιτέχνης που δουλεύει με φωτογραφία, κείμενο και περφόρμανς. Ο Ανδρέας Φιλιππόπουλος-Μιχαλόπουλος παρουσιάζει το νέο του πόνημα, «Το Βιβλίο του Νερού».



Κρατάς την αναπνοή σου και βυθίζεσαι...

Είκοσι αυτοτελή αφηγήματα και εννέα φωτογραφίες μετατρέπονται σε υδάτινο σύμπαν, καθώς η φαντασία του συγγραφέα παρακινεί τον αναγνώστη να συμπλεύσει, να επιπλεύσει, να αποπλεύσει, να αναδυθεί και να αναζωογονηθεί μέσα από το νερό.
Κλείσιμο

Μικρές καθημερινές ιστορίες επιθυμίας, φόβου, απομόνωσης, έλλειψης επικοινωνίας. Ανθρώπινες συναισθηματικές καταστάσεις των οποίων η πηγή, η εξέλιξη και οι συνέπειες δεν περιορίζονται στο ανθρώπινο σώμα αλλά απλώνονται σε μη ανθρώπινα σώματα. Πρωταγωνιστικό σώμα είναι το νερό. 

Ο Ανδρέας Φιλιππόπουλος-Μιχαλόπουλος ζει ανάμεσα στο Λονδίνο και τη Βενετία. Είναι καθηγητής θεωρίας και δικαίου, και ταυτόχρονα καλλιτέχνης με το όνομα pic-poet (www.picpoet.net). Έχει δημοσιεύσει εκτεταμένα σε διάφορες γλώσσες, με επτά θεωρητικά και ένα εικαστικό βιβλίο.

Info
Οι εκδόσεις Θίνες σας προσκαλούν στην εκδήλωση για το βιβλίο του Ανδρέα Φιλιππόπουλου-Μιχαλόπουλου, «Το Βιβλίο του Νερού», την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, στις 8 μ.μ., στο Ίδρυμα Άγγελου και Λητώς Κατακουζηνού, λεωφ. Αμαλίας.

Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσουν η Χρύσα Φάντη, συγγραφέας και ο Γρηγόρης Γρηγορακάκης, αρχαιολόγος.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης