Ημέρες Γαστρονομίας στο μουσείο Μπενάκη μέσα από παιδικά βιβλία

Ημέρες Γαστρονομίας στο μουσείο Μπενάκη μέσα από παιδικά βιβλία

Ο εκδοτικός οργανισμός Λιβάνη διοργανώνει τρεις ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις για τα παιδιά στο Μουσείο Μπενάκη με θέμα... το φαγητό

Ημέρες Γαστρονομίας στο μουσείο Μπενάκη μέσα από παιδικά βιβλία

Μια πολύ ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία διοργανώνει ο εκδοτικός οίκος Λιβάνη που αφορά τα παιδιά. Τρεις τίτλοι από την παιδική σειρά του που σχετίζονται με το φαγητό, παρουσιάζονται με έναν νέο τρόπο στα παιδιά, στα πλαίσια των ημερών γαστρονομίας. Η ανάγνωση θα γίνει μεν από τους συγγραφείς όπως συνηθίζεται αλλά τα παιδιά θα συμμετέχουν και με δραματουργική αναπαράσταση. 

Το πρόγραμμα θα είναι τριήμερο και έχει ως εξής: 
 
Παρασκευή 22 Μαΐου 2015, ώρα 10.30 - 11.30
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΝΑΝΕΔΑΚΗ
Ο ΒΙΤΑ ΚΑΙ Η ΜΙΝΗ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΜΙΑ ΒΙΤΑΜΙΝΗ
Εικονογράφηση:
Κλείσιμο
Ανδριάνα Ρούσσου
Ο Βίτα, ένα όμορφο μα ζωηρό αγόρι, και η αδελφή του η Μίνη, γλυκιά αλλά ατακτούλα, μπλέκουν σε μια περιπέτεια, με την κυρία Καλή Υγεία να θέλει να τους προστατεύσει και την κυρία Κακή Διατροφή να προσπαθεί να τους παρασύρει σε… συνήθειες κακές, που φέρνουν χίλιες και δύο συμφορές! Παρέα με τα δυο αδελφάκια, τα παιδιά διασκε­δάζουν και μαθαίνουν με τον πιο παιχνιδιάρικο τρόπο τα μυστικά της σωστής διατροφής.
 
 
Σάββατο 23 Μαΐου 2015, ώρα 10.30 - 11.30
ΖΩΗ ΘΕΟΧΑΡΗ
ΕΛΙΤΣΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΑ
Εικονογράφηση:
Σάντρα Ελευθερίου
Ένα παραμύθι για την ελιά. Ένα παραμύθι για τα παλιά. Ένα παραμύθι σαν τα παλιά. Ήρωες... άνθρωποι στην αιώνια πάλη για επιβί­ωση, δέντρα φορείς σοφίας, πουλιά αγγελιοφό­ροι μηνυμάτων, νεράιδες με ανθρώπινη λαλιά. Και στη μέση και πάνω από όλα η ελιά, άρρηκτα συνδεδεμένη με τη ζωή μας, και το λάδι της, ο πλούτος της, ο πλούτος μας… για να ζήσουν αυ­τοί καλά κι εμείς καλύτερα.
 
 
Κυριακή 24 Μαΐου 2015, ώρα 12.00 - 13.00
 
ΛΙΑΝΑ ΔΕΝΕΖΑΚΗ ΕΡΡΙΚΑ ΠΑΠΑΒΕΝΕΤΙΟΥ
ΦΡΑΟΥΛΕΣ, ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΜΕΛΙ
 
Ένα γλυκό παραμύθι, που δείχνει στα παιδιά, με τρό­πο διασκεδαστικό, την αξία της σωστής διατροφής. Όλα κυλούσαν ανέμελα στη Χώρα της Ροδαλής Χαράς. Οι κάτοικοι περνούσαν τη ζωή τους με γέλια, τραγούδια και πολύχρωμες γιορτές... Εκατό ακοίμητοι φρουροί φυλούσαν το μυστικό που χάριζε στο μικροσκοπικό αυτό βασίλειο τη δύναμή του. Όσο η πυραμίδα –που πριν από αι­ώνες είχε χαρίσει η πρώτη Νεραϊδοβασίλισσα στο βασιλιά Ροδαλοαίματο– ήταν ασφαλής, κα­νείς δεν είχε να φοβηθεί τίποτα.
 
Αφήγηση από κάθε συγγραφέα και κατόπιν δραματοποίηση με τη συμμετοχή των παιδιών.

Μουσείο Μπενάκη
Πειραιώς 138, Χώρος εκδηλώσεων: soul kitchen
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης