Με πρωτοβουλία Ψηνάκη: Αναμμένα κεριά στην Ακρόπολη για την επιστροφή των Μαρμάρων

Με πρωτοβουλία Ψηνάκη: Αναμμένα κεριά στην Ακρόπολη για την επιστροφή των Μαρμάρων

«Ήρθε ο χρόνος που πρέπει να μας επιστραφούν τα Γλυπτά και όχι απλώς να τα διεκδικούμε» είπε ο δήμαρχος Μαραθώνα

Με πρωτοβουλία Ψηνάκη: Αναμμένα κεριά στην Ακρόπολη για την επιστροφή των Μαρμάρων
Με τον εθνικό ύμνο ολοκληρώθηκε η συμβολική διαμαρτυρία για την επιστροφή των Μαρμάρων έξω απο το Μουσείο Ακροπόλεως, με πρωτοβουλία του Ηλία Ψηνάκη.

Η απήχηση του κόσμου ήταν μεγάλη, καθώς, παρά τη βροχή που έριχνε εκείνη την ώρα στο κέντρο της Αθήνας, πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του κ. Ψηνάκη και όλοι μαζί, κρατώντας ένα αναμμένο κερί στο χέρι, φώναζαν συνθήματα για την επιστροφή των Μαρμάρων στη χώρα μας.

Κλείσιμο


Από την προγραμματισμένη συγκέντρωση δεν έλειπαν ούτε η πρωην υπουργός Εξωτερικών κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, ούτε η περιφερειάρχης Αττικής, κυρία Ρένα Δούρου.



Από τους δημάρχους συμμετείχαν μεταξυ αλλων ο δήμαρχος Αμαρουσίου, κ. Πατούλης με τη σύζυγό του και ο δημαρχος Π. Φαλήρου, κ. Χατζηδάκης. 



Ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψηνάκης, συμμετείχε ως εκπρόσωπος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕΔΕ.



Ο κ. Ψηνάκης ζήτησε από τον προεδρο της ΚΕΔΕ, κ. Πατούλη, να πραγματοποιηθεί μια ειρηνική και σιωπηρή διαμαρτυρια για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στη χώρα μας.



Ο κ. Πατούλης μαζί με τον κ. Ψηνάκη συμφώνησαν ότι η σημερινή διαμαρτυρία ήταν η αρχή μιας σειρας διαμαρτυριών και εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν, με αίτημα την επιστροφή των Γλυπτών.



Στο κάλεσμα ανταποκριθηκαν κάτοικοι της Αθήνας από διάφορες περιοχές, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονταν και πολλοί νέοι.



Οι κάτοικοι του Δήμου Μαραθωνα ήταν αρκετοί καο χρειάστηκε να νοικιάσουν πούλμαν για τη μεταφορά τους στο κέντρο της Αθήνας.



Ο Ηλίας Ψηνάκης, δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Ολοι μαζί, ενωμένοι, μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα Γλυπτά του Παρθενώνα δεν είναι προσωπικό θέμα, είναι εθνικό θέμα. Ήρθε ο χρόνος που πρέπει να μας επιστραφούν τα Γλυπτά και όχι απλώς να τα διεκδικούμε».



















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης