Τασούλας: Αλλάζει η θέση του Βρετανικού Μουσείου ότι τα αγάλματα δεν μετακινούνται...

Τασούλας: Αλλάζει η θέση του Βρετανικού Μουσείου ότι τα αγάλματα δεν μετακινούνται...

Έτσι σχολιάζει ο υπουργός Πολιτισμού τον προκλητικό δανεισμό του θεού Ιλισσού από το Βρετανικό Μουσείο στο ρωσικό Μουσείο Ερμιτάζ και επισημαίνει: «Τελικός προορισμός για την επανένωση των Γλυπτών είναι η Αθήνα και το περίφημο Μουσείο της Ακρόπολης»

Τασούλας: Αλλάζει η θέση του Βρετανικού Μουσείου ότι τα αγάλματα δεν μετακινούνται...
«Μια ακόμη απόλυτη θέση της βρετανικής πλευράς παύει να ισχύει. Εκείνη του ότι τα Γλυπτά δεν πρόκειται να μετακινηθούν ποτέ», σχολιάζει ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας τον δανεισμό του ακέφαλου αγάλματος του ποτάμιου θεού Ιλισσού, που ανήκει στα Γλυπτά του Παρθενώνα, από το Βρετανικό Μουσείο στο Μουσείο Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης.

Ο κ. Τασούλας υπενθυμίζει ότι η χώρα μας «έχει καλέσει τη Μ. Βρετανία, μέσω της UNESCO, σε διαδικασία διαμεσολάβησης για την επανένωση των Γλυπτών» και επισημαίνει: «Τελικός προορισμός γι’ αυτή την επανένωση είναι η Αθήνα και το περίφημο Μουσείο της Ακρόπολης». 

Διαβάστε τη δήλωση του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστα Τασούλα για το δανεισμό του αγάλματος του θεού Ιλισσού, από το Βρετανικό Μουσείο στο Ερμιτάζ:
«Η απόφαση του Βρετανικού Μουσείου είναι προκλητική διότι αντιμετωπίζει τα λεηλατημένα Γλυπτά του Παρθενώνα ως αντικείμενα μεμονωμένου δανεισμού.
Ωστόσο, μια ακόμη απόλυτη θέση της βρετανικής πλευράς παύει να ισχύει. Εκείνη του ότι τα Γλυπτά δεν πρόκειται να μετακινηθούν ποτέ.
Η χώρα μας έχει καλέσει τη Μ. Βρετανία, μέσω της UNESCO, σε διαδικασία διαμεσολάβησης για την επανένωση των Γλυπτών.
Τελικός προορισμός γι’ αυτή την επανένωση είναι η Αθήνα και το περίφημο Μουσείο της Ακρόπολης».    

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης