Tedx Athens: Η διοργάνωση της χρονιάς επιστρέφει

Tedx Athens: Η διοργάνωση της χρονιάς επιστρέφει

Με Ευγένιο Τριβιζά, τον σκηνοθέτη Αλέξανδρο Αβρανά, τον φωτορεπόρτερ Γιάννη Μπεχράκη αλλά και πολλούς σημαντικούς ξένους ομιλητές ξεκινάει σε λίγες ώρες το TedX Athens στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Tedx Athens: Η διοργάνωση της χρονιάς επιστρέφει


Το TEDxAthens είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός ο οποίος διοργανώνει συνέδρια για την καινοτομία, τη δημιουργικότητα και τις ιδέες που αξίζει να διαδοθούν. Ξεκίνησε τη δράση του το 2009 και είναι μια από τις πρώτες TEDx διοργανώσεις σε όλο τον κόσμο. Στόχος του TEDxAthens είναι να αναδείξει και να προωθήσει την εμπειρία του TED στο κοινό της Αθήνας, με ομιλητές που εμπνέουν με τις ιδέες, τα οράματα και τα επιτεύγματά τους. Το TEDxAthens 2013 διοργανώνεται από μια ομάδα 65 εθελοντών.

Κλείσιμο
Το TEDxAthens 2013 έχει θέμα τα «Αχαρτογράφητα Νερά». Μια κοινωνία σε κρίση δεν είναι εύκολο να διακρίνει τον προορισμό της. Η χώρα μας πλέει σε αχαρτογράφητα νερά και εμείς καλούμαστε να πλοηγηθούμε προς άγνωστες κατευθύνσεις. Ο φόβος για το άγνωστο είναι δεδομένος. Το ζητούμενο είναι να τον αντιμετωπίσουμε ως κίνητρο για δημιουργία. Η εξερεύνηση του αγνώστου θα μας οδηγήσει στην ανακάλυψη νέων μορφωμάτων και κόσμων.

Τα highlights της διοργάνωσης είναι πολλά. Τριάντα πέντε ομιλητές θα εμπνεύσουν το κοινό του TedX.

Σήμερα Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, θα ακούσουμε την 21χρονη φωτογράφο μόδας φαινόμενο Olivia Bee, την Υπατία Δούση – Αναγνωστοπούλου, της ΜΚΟ Αποστολή Άνθρωπος και τον Κώστας Συνολάκη, Ωκεανογράφο- ερευνητή, τον James Castrission, Adventurer – εξερευνητή, μεταξύ άλλων, αλλά και θα παρακολουθήσουμε μια performance από την 'Ελλη Πασπαλά και τον Δημήτρη. Βασιλάκη. Το πρόγραμμα της Παρασκευής ξεκινάει στις 16.00 με τις εγγραφές.

Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου που είναι και ολοήμερο θα δούμε την εντυπωσιακή Τουρκάλα power-woman των επιχειρήσεων Οζλέμ Ντενιζμέν, τον βιοφυσικό Luca Turin, τον Δημήτρη Λειβαδά Manager του εστιατορίου “Fat Duck”, την σύμβουλο γνωστών πολιτικών Amelia Showalter, τον εθνικό παραμυθά μας Ευγένιο Τριβιζά, τον σκηνοθέτη Αλέξανδρο Αβρανά, τον φωτορεπορτερ του Reuters Γιάννη Μπεχράκη, τον αστροφυσικό Σταμάτη Κριμιζή, τον αρχιτέκτονα Magnus Larsson και άλλους παράλληλα με μουσικές performance μετά την λήξη κάθε συνεδρίας. Και το βράδυ του Σαββάτου, η Στέγη αναμένεται να “κουνηθεί” στους ρυθμούς του closing party της διοργάνωσης.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα της διοργάνωσης

http://blog.tedxathens.com/tedxathens-2013-program/

Και βίντεο από περσινές ομιλίες που εμπνέουν μπορείτε να βρείτε εδώ

http://www.youtube.com/user/TEDxAthens?gl=GR&hl=el

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης