Μίκης Θεοδωράκης, Μποφιλίου και η ταινία “Φιλιά εις τα παιδιά” απόψε

Μίκης Θεοδωράκης, Μποφιλίου και η ταινία “Φιλιά εις τα παιδιά” απόψε

Γεμάτη η ατζέντα για αυτό το Σαββατοκύριακο με ενδιαφέρουσες προτάσεις για όλα τα γούστα και τις ηλικίες

Ξανά στους δρόμους τα «κόκκινα πουκάμισα»
Μίκης Θεοδωράκης, Μποφιλίου και η ταινία “Φιλιά εις τα παιδιά” απόψε
Μια ενδιαφέρουσα γκάμα επιλογών για την διασκέδαση των Αθηναίων αυτό το Σαββατοκύριακο


ΘΕΑΤΡΟ
ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ "ΠΟΙΟΣ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ"
Με την υπογραφή του σκηνοθέτη Θέμη Μουμουλίδη, η παράσταση Μίκης Θεοδωράκης "Ποιος τη ζωή μου" θα παρουσιαστεί ανανεωμένη στο θέατρο Badminton για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων ενώ παράλληλα προετοιμάζεται η ευρωπαϊκή της περιοδεία. Η Ελλάδα «ταξιδεύει» από το 1922 μέχρι τις μέρες μας, μέσα από τη ζωή, τις μουσικές και τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη. Από τη γενέτειρά του Χίο, μέχρι την απογείωση στην παγκόσμια αναγνώριση και καταξίωση, ο Μίκης Θεοδωράκης έζησε μια ζωή μυθική και περιπετειώδη. Προσωπικές μνήμες - αφηγήσεις, σκηνές που συγκλονίζουν και μουσικές που συνεπαίρνουν, μάς ταξιδεύουν από τα «πέτρινα χρόνια», στην «άνοιξη της δεκαετίας του ’60» και στη μεταπολίτευση. Περισσότερα από 50 τραγούδια - σταθμοί του Μίκη Θεοδωράκη, συνδέονται με την ιστορία της νεότερης Ελλάδας. Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης. Σενάριο-Σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης. Παίζουν: Γρηγόρης Βαλτινός, Άρης Λεμπεσόπουλος, Φιλαρέτη Κομνηνού, Θέμης Πάνου, Ελισάβετ Μουτάφη, Χρήστος Πλαινής, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Γιάννης Μαθές, Τζωρτζίνα Παλαιοθοδώρου, Κώστας Βελέτζας, Νατάσα Ζαγκλή, Κωνσταντίνος Φάμης, Έρικα Μπίγιου, Ειρήνη Κυρμιζάκη, Πηνελόπη Σεργουνιώτη, Μαρία Γεροδήμου, Ευθύμης Μπαλαγιάννης, Νικορέστης Χανιωτάκης, Γιώργος Νούσης, Παναγιώτης Γουρζουλίδης, Νατάσσα Σαραντοπούλου. Τραγουδούν: Κώστας Μακεδόνας, Γιώτα Νέγκα, Κώστας Θωμαΐδης, Άννα Λινάρδου, Γιάννης Μαθές. Θέατρο Badminton (Πάρκο Σχολής Χωροφυλακής). Τηλ: 211 10 100 20. Ώρα: 20:30. Εισιτήρια: Α Ζώνη 28€, Β Ζώνη 22€, Γ Ζώνη 16€,Δ Ζώνη 10€.
Κλείσιμο


ΜΟΥΣΙΚΗ
ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ "ΠΑΜΕ ΞΑΝΑ"
Η Νατάσσα Μποφίλιου βάζει μια… “άνω τελεία” στις επιτυχημένες εμφανίσεις της ανά την Ελλάδα και εγκαθίσταται, για 8 μόνο παραστάσεις, στο φιλόξενο PassPort του Πειραιά. Ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος στήνουν ένα απρόβλεπτο ακουστικό πρόγραμμα, με στόχο να κάνουν τα τραγούδια του ρεπερτορίου τους αγνώριστα, αλλά και να πειραματιστούν με γνωστά και μη εξαιρετέα κομμάτια της ελληνικής μουσικής σκηνής. Μαζί τους για πρώτη φορά, σε ρόλο guest, ο συνθέτης Στάμος Σέμσης με τα ολοκαίνουργια τραγούδια της πρόσφατης συνεργασίας του με τη Νατάσσα. PassPort Xώρος Πολιτισμού (Καραΐσκου 119). Τηλ: 2104296401. Ώρα: 21:30. Τιμές εισιτηρίων: 12€ (στο bar) - 20€ (σε τραπέζι, με ποτό)


ΟΠΕΡΑ
MET HD LIVE: D. SHOSTAKOVICH "THE NOSE"
Με την υποστήριξη του Antenna Group, σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, σε απευθείας μετάδοση από τη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης τα μεγαλύτερα έργα της παγκόσμιας όπερας. Σήμερα η παράσταση του D. Shostakovich The Nose. Λιμπρέτο: D. Shostakovich, Y. Zamyatin, G. Ionin, A. Preis. Στα ρωσικά με ελληνικούς υπότιτλους. Σκηνοθεσία: William Kentridge, Luc De Wit. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη). Τηλ: 210 7282333. Ώρα: 19:55. Εισιτήρια: Γενική είσοδος €25, Φοιτητικά €20.




ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ

ΜΟΥΣΙΚΗ
Ο BΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ
Μετά την μεγάλη επιτυχία της καλοκαιρινής περιοδείας «40 χρόνια έφηβος» με αφορμή την συμπλήρωση των 40 χρόνων στην δισκογραφία, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου έρχεται στην κεντρική σκηνή του Σταυρού του Νότου, για μια σειρά εμφανίσεων. Στις εμφανίσεις του αυτές θα συνοψίσει σε ένα τρίωρο πρόγραμμα, μερικές από τις χαρακτηριστικότερες στιγμές αυτής της σαραντάχρονης πορείας. Τραγούδια που έχουν συντροφεύσει διαφορετικές γενιές και παραμένουν πάντα ζωντανά, ειδικά όταν τα ερμηνεύει επί σκηνής και ενώνονται η φωνή του με τις φωνές του κοινού. Σταυρός Του Νότου - Κεντρική Σκηνή (Φραντζή και Θαρύπου 35). Τηλ: 210 9226975. Ώρα: 22:30. Εισιτήριο 15€ (με ποτό).
ΟΙ ΜΠΛΕ ΣΤΟΝ ΡΥΘΜΟ
Οι Μπλε σε μία μοναδική εμφάνιση με όλες τις κορυφαίες τους επιτυχίες. Ρυθμός Stage (Λεωφόρος Μαρίνου Αντύπα 38). Τηλ: 210 9750060. Ώρα: 22:30. Εισιτήριο 12€ (με ποτό).

ELECTRO VAMPIRES + DELIGHTFUL LIVE
Οι διαφορετικές μουσικές επιρροές των μελών της μπάντας είναι εμφανείς, όμως η αβίαστη συνύπαρξή τους κάνει τη μουσική τους διαφορετική, απροσδόκητη, μοναδική. Death Disco (Ωγύγου 16 και Λεπενιώτου). Ώρα: 21:00. Εισιτήριο 5€.

ΠΙΤΣΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ - ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΚΚΑΣ
Τα αθάνατα έργα των σπουδαιότερων στιχουργών που με την τέχνη και τεχνική τους σημάδεψαν καταλυτικά το ελληνικό τραγούδι, απ’ την προπολεμική περίοδο μέχρι και τους νεότερους χρόνους. Απ’ τον Τσάντα και την Ευτυχία, στο Βίρβο και τον Κολοκοτρώνη, στο Μητσάκη και τον Πυθαγόρα, στον Λευτέρη Παπαδόπουλο και το Μάνο Ελευθερίου, στον Άκη Πάνου και τον Μανώλη Ρασούλη. Ακόμη υπάρχουν αναφορές σε συνθέτες με αξιοπρόσεκτη στιχουργική δραστηριότητα, από τον Τσιτσάνη και τον Καλδάρα έως το Μίκη το Μάνο. Μια διαφορετική ανάγνωση του λαϊκού μας τραγουδιού με κεντρικό άξονα το «λόγο» και τις ιδιαιτερότητες του. Η επιμέλεια του προγράμματος αλλά και η «ιδέα» της παράστασης είναι του ερευνητή και συγγραφέα Κώστα Μπαλαχούτη, ο οποίος ταυτόχρονα έχει και μια «διακριτική» παρουσία ως στιχουργός. AntArt (Λεωφόρος Δημάρχου Αγγέλου Μεταξά 52). Ώρα: 23:00. Εισιτήριο 12€ (με ποτό).

KARMA VIOLENS, KIN BENEATH CHORUS, ALL VOWS COLLAPSE, DEEDS NOT WORDS, ROYALTY
Στο Κύτταρο Live Club, θα πραγματοποιηθεί μία συναυλία σκληρού ήχου με τα εξής συγκροτήματα: Karma Violens, Kin Beneath Chorus, All Vows Collapse, Deeds Not Words, Royalty. Κύτταρο Live (Ηπείρου και Αχαρνών). Τηλ: 210 8224134. Ώρα: 20:00.Εισιτήριο 5€.

DADDY’ S WORK BLUES BAND
Είναι rock, παίζουν blues, αγαπούν τη jazz και κλείνουν το μάτι στην country μουσική. Οι Daddy’ s είναι: Δημήτρης Δουλγερίδης κιθάρα-φωνή, Θανάσης Γκιόκας κιθάρα, Στάθης Ανέστης μπάσο, Θέμης Πολύζος τύμπανα, Γιάννης Παχίδης φυσαρμόνικα. Ιανός (Σταδίου 24). Τηλ: 210 3217810. Ώρα: 21:30. Είσοδος: 5€. Ελάχιστη κατανάλωση 5€.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ SAND - ART THEATRE
Το Θέατρο Κούκλας της Ιρίνα Μπόικο "People & Puppets' Svit" παρουσιάζει ένα πρωτότυπο και μοναδικό δημιουργικό εργαστήρι, για παιδιά από 2,5 έως 6 ετών και τους γονείς τους. Στο Εργαστήρι μικροί και μεγάλοι ανακαλύπτουν το δημιουργό μέσα τους, χάρη στην επαφή με αυτή την υπέροχη τέχνη, της ζωγραφικής με άμμο. Χώρος Τέχνης Ασωμάτων (Πλατεία Αγίων Ασωμάτων 6). Τηλ: 2118009838. Ώρες: 11:00 - 12:00 και 12:15 - 13:15. Κόστος εργαστηρίου: 10€ (παιδί με το γονιό)
ΕΝΩΣΗ ΑΦΡΙΚΑΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΜΟΔΑΣ "ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΑΛΛΑ ΙΣΟΙ"
Η Ένωση Αφρικανών Γυναικών προσκαλεί σε επίδειξη Αφρικανικών παραδοσιακών φορεμάτων και σχεδίων. Σχεδιάστριες και ρούχα από την Αφρική, χοροί, τραγούδια και συζήτηση από την 2η Γενιά Χωρίς Σύνορα. Τεχνόπολη (Πειραιώς 100). Ώρες: 18:00 - 23:59. Είσοδος ελεύθερη.

ΤΑΙΝΙΕΣ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ "ΦΙΛΙΑ ΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ"
Πέντε μικρά Εβραιόπουλα στην Ελλάδα της Γερμανικής Κατοχής που σώθηκαν από το θάνατο χάρη σε οικογένειες Χριστιανών, πέντε «κρυμμένα παιδιά» που έζησαν μέσα στην απόλυτη σιωπή, αφηγούνται τις ιστορίες τους. Ιστορίες τρόμου κι αγωνίας αλλά και στιγμές παιδικής ανεμελιάς μέσα στην αγκαλιά των ξένων. Η Ροζίνα, ο Σήφης, η Ευτυχία, η Σέλλυ και ο Μάριος πέρασαν τη ζωή τους κουβαλώντας πάντα μαζί τη μνήμη χιλιάδων παιδιών εκείνων που δεν πρόλαβαν ποτέ να μεγαλώσουν. Η ταινία παρακολουθεί αυτά τα πρόσωπα από την παιδική ηλικία μέχρι σήμερα, φέρνοντας στο φως πολύτιμα προσωπικά τους ντοκουμέντα –ένα παιδικό ημερολόγιο, μια σχολική έκθεση, φωτογραφίες και οικογενειακά φιλμάκια– τεκμήρια μιας ολόκληρης εποχής. Την ταινία θα προλογίσουν οι συντελεστές της. Καλυψώ - Καλλιθέα (Γρ. Λαμπράκη και Καλυψούς). Τηλ: 210 9510950. Ώρα: 19:00. Είσοδος ελεύθερη.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης