Πέντε εξετάσεις πριν την παραλία

Πέντε εξετάσεις πριν την παραλία

Η Ελευθερία Ζούρου, ιδρύτρια της startup Doctoranytime.gr, προτείνει τις εξετάσεις που είναι καλό να κάνουμε πριν φύγουμε για διακοπές

Πέντε εξετάσεις πριν την παραλία
Το Doctoranytime.gr είναι μία startup που λειτουργεί στη χώρα μας εδώ και περίπου τέσσερα χρόνια. Με τις λειτουργίες που έχει αναπτύξει, ο ασθενής έχει τη δυνατότητα να επιλέξει τον κατάλληλο γιατρό ή το κατάλληλο διαγνωστικό κέντρο για εκείνον για να καλύψει τις ιατρικές του ανάγκες. Ο ασθενής έχει στη διάθεσή του όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να κάνει τη σωστή επιλογή και να κλείσει ραντεβού οποιαδήποτε στιγμή online ή τηλεφωνικά στο 215 50 50005.

Εμείς ζητήσαμε από την ιδρύτριά του, την Ελευθερία Ζούρου, να μας πει όσα θα πρέπει να προσέξουμε ενόψει των ερχόμενων διακοπών κι αυτή δεν μας χάλασε χατίρι.


Κλείσιμο

Tο καλοκαίρι έχει φτάσει για τα καλά και οι διακοπές ήδη οργανώθηκαν. Πριν φύγουμε, λοιπόν, για διακοπές, ας πάρουμε λίγο χρόνο από τις μέρες μας για να κάνουμε ορισμένες εύκολες αλλά σημαντικές εξετάσεις για να είμαστε πλήρως προφυλαγμένοι από τους κινδύνους του καλοκαιριού. Συγκεντρώσαμε, λοιπόν, πέντε από τις πιο απαραίτητες εξετάσεις που πρέπει να κάνεις τώρα:

Δερματοσκόπηση
Η δερματοσκόπηση το καλοκαίρι είναι ιδιαίτερα σημαντική, ειδικά για τα άτομα με αρκετές ελιές. Μέσω αυτής της εξέτασης, η οποία γίνεται ψηφιακά, ο δερματολόγος–αφροδισιολόγος εξετάζει λεπτομερώς και σε βάθος τις απειλητικές ελιές και τα σημάδια στο σώμα μας. Αναλύει τον τύπο του δέρματός μας και μας ενημερώνει για το κατάλληλο αντηλιακό για εμάς και για τη συχνότητα που πρέπει να το βάζουμε.


Μικρό τσεκάπ
Μια γενική εξέταση αίματος ή ένα μικρό τσεκάπ μπορεί πολλές φορές να μας γλιτώσει από αρκετή ταλαιπωρία στις καλοκαιρινές μας διακοπές. Με το τσεκάπ μπορούμε εύκολα και γρήγορα να διαπιστώσουμε κάποια αδυναμία του οργανισμού μας, την πιθανή αύξηση ή μείωση στη χοληστερίνη και άρα τους τρόπους που μπορούμε αντίστοιχα να προστατέψουμε τον εαυτό μας από την κόπωση και την καταπόνηση που (παραδόξως) φέρνουν οι καλοκαιρινές συνήθειες.


Επίσκεψη στον οφθαλμίατρο
Μια επίσκεψη στον οφθαλμίατρο θα μας δείξει πόσο ευαίσθητα είναι τα μάτια μας στον ήλιο και αν υπάρχει περίπτωση να εμφανίσουμε ωχρή κηλίδα. Επίσης θα μάθουμε ό,τι πρέπει να ξέρουμε για την προστατευμένη έκθεση των ματιών μας στον ήλιο, ποια είναι τα κατάλληλα γυαλιά ηλίου για μας αλλά και πόσες ώρες μπορούμε να κάνουμε ηλιοθεραπεία χωρίς κίνδυνο. Φύλαξε τα μάτια σου… σαν τα μάτια σου!


Καρδιογράφημα
Σε άτομα άνω των 35 με 40 και με οικογενειακό ιστορικό στις καρδιοπάθειες, συνιστάται ένα καρδιογράφημα πριν τις καλοκαιρινές διακοπές. Αυτό συμβαίνει γιατί η αυξημένη θερμοκρασία, ο ιδρώτας, η πολύωρη έκθεση στον ήλιο αλλά και η μεγαλύτερη κατανάλωση αλκοόλ καταπονούν τον οργανισμό μας και, σε συνδυασμό με κάποια άλλη πάθηση, μπορεί να προκαλέσουν καρδιακά προβλήματα.


Γυναικολογική εξέταση
Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ) αλλά και τα γυναικολογικά προβλήματα είναι πολύ πιο συχνά. Οι βουτιές σε βρώμικα νερά, η ζέστη, ο ιδρώτας, το αλκοόλ και η κακή διατροφή είναι κάποιοι από τους παράγοντες που μπορεί να επιδεινώσουν τα γυναικολογικά νοσήματα. Ένα γυναικολογικό τσεκάπ πριν τις καλοκαιρινές μας διακοπές θα μας καθησυχάσει, ενώ ο γιατρός θα μας δώσει χρήσιμες συμβουλές για το πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τυχόν κινδύνους αλλά και να προφυλαχτούμε από άλλους στους οποίους είμαστε ευαίσθητες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης