120 χρόνια κινηματογράφος

120 χρόνια κινηματογράφος

Ένα ταξίδι στη συναρπαστική ιστορία του σινεμά για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου

120 χρόνια κινηματογράφος
Ήταν 28 Δεκεμβρίου του 1895, όταν πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι η πρώτη -επί πληρωμής- δημόσια προβολή κινηματογραφικής ταινίας. Ήταν «Η έξοδος από το εργοστάσιο Λυμιέρ» των Γάλλων αδελφών Λυμιέρ, που αποτελούν και τους εφευρέτες και δημιουργούς του κινηματογράφου. 120 χρόνια μετά ο κινηματογράφος έχει αλλάξει ριζικά, αποτελεί το κυρίαρχο μέσο ψυχαγωγίας και διανύει πλέον την ψηφιακή και τρισδιάστατη εποχή του. 120 χρόνια ιστορίας, ταινίες και δημιουργοί που άφησαν ανεξίτηλο το αποτύπωμά τους στο «βιβλίο» της έβδομης τέχνης, καλλιτεχνικά κινήματα που όρισαν ολόκληρες εποχές, και μία βιομηχανία που άφησε χώρο στη φαντασία.

Σήμερα, μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου, θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ένα ταξίδι στη συναρπαστική ιστορία του κινηματογράφου μέσα από τις 25 συναντήσεις και τα πέντε διαδραστικά εργαστήρια που διοργανώνει το Εργαστήριο Τεχνολογίας (Utech Lab) του Ιδρύματος Ευγενίδου και θα πραγματοποιηθούν από τον Οκτώβριο μέχρι τον Μάιο. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στον παγκόσμιο και τον ελληνικό κινηματογράφο, να μάθουν σχετικά με την προϊστορία του και τη γέννησή του, να γνωρίσουν τους ανθρώπους και τα κινήματα που τον όρισαν και να δουν βήμα βήμα την τεχνολογική του εξέλιξη που τον οδήγησε στη μορφή που έχει σήμερα.

Κλείσιμο
Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να δουν σπάνια οπτικοακουστικά ντοκουμέντα, ενώ θα δημιουργήσουν και το δικό τους μικρό βίντεο πάνω στην αγαπημένη τους θεματική ενότητα του κινηματογράφου χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο iMovie. Ο κάθε μαθητής μπορεί να συνοδεύεται κι από έναν ενήλικα συνοδό. Οι συναντήσεις ξεκινούν από σήμερα και θα πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή από τις 5:30 μ.μ. μέχρι τις 7:30 μ.μ. Εισηγητής των συναντήσεων αυτών θα είναι ο γνωστός δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου Ιάσονας Τριανταφυλλίδης. Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, μπορεί κανείς να επισκεφθεί την ιστοσελίδα του UTech Lab
ή να καλέσει στο τηλέφωνο 210 94 69 694.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης