Οι οκτώ αποκαλύψεις του Τζορτζ Μάρτιν για το “Game of Thrones”

Οι οκτώ αποκαλύψεις του Τζορτζ Μάρτιν για το “Game of Thrones”

Με ποια σκηνή της σειράς δάκρυσε ο συγγραφέας και ποια σκηνή της σειράς θα ήθελε να είχε μεταφέρει στα βιβλία του;

Οι οκτώ αποκαλύψεις του Τζορτζ Μάρτιν για το “Game of Thrones”
Έχουν περάσει τουλάχιστον δύο μήνες από το φινάλε του πέμπτου κύκλου του “Game of Thrones” και το σύνδρομο στέρησης έχει κάνει αισθητή την παρουσία του. Προς το παρόν αρκούμαστε σε ειδήσεις όπως η επιλογή του νέου καστ, η προσθήκη ενός ακόμη κύκλου στη σειρά (από επτά σε οκτώ), το κρυφτό με τον Κιτ Χάρινγκτον και τα... μαλλιά του για να διαπιστώσουμε εάν τελικά θα επιστρέψει στην επόμενη σεζόν.

Στον χορό μπήκε και ο Τζορτζ Μάρτιν
, ο οποίος στο πλαίσιο ενός αγώνα μπέιζμπολ -μεγάλος λάτρης του αθλήματος ο ίδιος για κάποιον λόγο που αδυνατούμε να προσδιορίσουμε- με φιλανθρωπικό χαρακτήρα και με θέμα το “Game of Thrones” (οι ομάδες μετονομάστηκαν σε Starks και Lannisters) μίλησε στην Αλέξις Νεντ και τον Νταν Μεθ του Buzzfeed σχετικά με τη σειρά, τις αγαπημένες του σκηνές και τα χόμπι του.
Κλείσιμο

Ποια σκηνή που κόπηκε τελικά από τον πρώτο κύκλο ήθελε να δει να προβάλλεται;


 
«Στον πρώτο κύκλο υπάρχει μία σκηνή όπου η Άρυα και η Σάνσα συζητούν για το εάν θα ιππεύσουν με τον Τζόφρεϋ για να ψάξουν τα ρουμπίνια του Ραίγκαρ. Επρόκειτο για τη σκηνή που χρησιμοποιήθηκε για την οντισιόν και των δύο κοριτσιών. Στην οντισιόν βλέπετε τα κορίτσια με καθημερινά ρούχα να διαβάζουν αυτές τις γραμμές μέσα σε ένα δωμάτιο. Αυτό λειτουργεί πολύ καλά και αναδεικνύει τον χαρακτήρα του κάθε κοριτσιού, τις διαφορές μεταξύ τους και τη σχέση τους.


»Δυστυχώς, αυτή η σκηνή δεν γυρίστηκε ποτέ. Αυτή η απόφαση με 'έριξε' επειδή είχα δει τη σκηνή στην οντισιόν και σκέφτηκα: 'Εντάξει, φτάνουμε σε αυτή τη σκηνή. Αλλά για περίμενε, την άφησαν απ' έξω!'»

Η πρώτη σεζόν είχε επίσης μία μεγάλη μάχη, η οποία όμως τελικά κόπηκε από τον προγραμματισμό.



«Την πρώτη σεζόν ήμασταν μία νέα σειρά. Δεν ήμασταν τόσο δημοφιλείς όσο είμαστε τώρα και δεν είχαμε τόσα πολλά χρήματα στη διάθεσή μας όπως έχουμε τώρα, έτσι χάσαμε πολλές μάχες και μεγάλα σκηνικά. Θα ήθελα να δω τη Μάχη στο Green Fork, την οποία είχαν ετοιμάσει ολόκληρη. Είχαν ετοιμάσει τη χορογραφία, είχαν έτοιμους τους κασκαντέρ και ήξεραν τι επρόκειτο να κάνουν, όμως καθυστέρησαν με τα γυρίσματα και έτσι την ξανάγραψαν με τη σκηνή του Τύριον που μένει αναίσθητος στην αρχή της μάχης, εξοικονομώντας τρεις ημέρες γυρισμάτων.»

Το επεισόδιο με τη μάχη του Blackwater θα μπορούσε να είναι πολύ πιο εμπλουτισμένο βάσει της περιγραφής στο βιβλίο.



«Στα βιβλία υπάρχουν περισσότερα [στοιχεία για τη μάχη του Blackwater] - θα έπρεπε να γυρίζουν για 10 ακόμα ημέρες για να καλύψουν όλη την ύλη. Υπάρχει η αλυσίδα που τοποθετεί ο Τύριον στις δύο άκρες του Κόλπου του Blackwater για να παγιδέψει τον στόλο [του Στάνις]. Υπάρχει η γέφυρα από βάρκες. Υπάρχουν τρία μεγάλα τρεμπουσέ με τα οποία ο Τζόφρεϋ εκτοξεύει στα πλοία τους προδότες που έχει πιάσει. Ορισμένα από αυτά βρίσκονταν στα προσχέδια του σεναρίου, όμως όπως προχωρούσαμε διαπιστώσαμε ότι δεν μπορούσαμε να τα καλύψουμε όλα. Ευτυχώς, αυτό που ετοίμασαν ήταν θαυμάσιο και πολλοί θεατές πιστεύουν ότι αυτό είναι ένα από τα καλύτερα επεισόδια.»

Οι σκηνές της σειράς που ήταν πιο κοντά στο όραμα του Μάρτιν ήταν αυτές με την Άρυα.



«Ο διάλογος προέρχεται κατ' ευθείαν από τα βιβλία και οι ηθοποιοί είναι εξαιρετικοί. Στην πρώτη σεζόν, ορισμένες από τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ της Μέισι Γουίλιαμς ως Άρυα και του Σον Μπιν στον ρόλο του πατέρα της ήταν πανέμορφες. Η Μέισι και ο Κιτ Χάρινγκτον [Τζον Σνόου], οι σκηνές με τον δάσκαλο χορού [Μίλτος Γερολέμου ως Σύριο Φορέλ], αυτές μεταξύ της Μέισι και της Σόφι. Όλες αυτές ήταν σπουδαίες στιγμές.»

Δάκρυσε με την εκτέλεση του Νεντ Σταρκ στον πρώτο κύκλο.



«Ασφαλώς ήξερα τι θα γίνει, αλλά το έκαναν με εξαιρετικό τρόπο. Δάκρυσα βλέποντας τον Σον Μπιν να σέρνεται στο βάθρο και μετά τον Τζόφρεϋ να λέει 'Φέρε μου το κεφάλι του' και την αντίδραση του κόσμου σε αυτό. Ήταν πανέμορφο.»

Ζήλεψε μία σκηνή της σειράς και εύχεται να τη γράψει ακριβώς έτσι στα βιβλία.

«[Οι παραγωγοί της σειράς] Ντέιβιντ [Μπένιοφ] και Νταν [Γουάις] πρόσθεσαν μία υπέροχη πινελιά που δεν υπήρχε στα βιβλία. Είναι η σκηνή που ο Νεντ αναγνωρίζει τον Γιόρεν και την Άρυα στο πλήθος και ψιθυρίζει 'Μπαίλορ'. Αυτή η πινελιά δεν βρίσκεται στα βιβλία, αλλά εύχομαι να υπήρχε.»

Σε αντίθεση με τους μεγάλους Οίκους του Γουέστερος, ο Οίκος Φρέυ δεν έχει κάποιο σύνθημα που να τον χαρακτηρίζει. Ο Μάρτιν απορρίπτει την εικασία ότι αυτό έγινε σκόπιμα.



«Έχω εκατοντάδες οίκους στα βιβλία και πιθανώς να έχω συνθήματα για περίπου τους 20 από αυτούς. Απλά δεν βρήκα ένα σύνθημα για αυτούς [τον Οίκο Φρέυ].»

Οι μισητοί χαρακτήρες κάνουν αντιπαθητικούς στο κοινό και τους ηθοποιούς που τους υποδύονται.



«Πριν από τρία χρόνια βρισκόμουν στην San Diego Comic-Con και συμμετείχαμε στην υπογραφή αφισών. Εγώ, ο Ντέιβιντ, ο Νταν και άλλα δέκα μέλη του καστ καθόμασταν σε μία σειρά. Οι φαν περνούσαν με μία μεγάλη αφίσα -εκείνης της σεζόν- και όλοι μας υπογράφαμε. Εγώ καθόμουν δίπλα στη Λένα Χίντεϊ και έτσι είδα μία γυναίκα να της αρπάζει την αφίσα! Δεν ήθελε πάνω σε αυτήν την υπογραφή της Σέρσεϊ. Ήταν σαν να λέει: 'Σε μισώ! Δεν θέλω να γράψεις πάνω στην αφίσα μου'.

»Η καλή φίλη Σίμπελ Κεκίλι που έπαιζε τη Σέι συνάντησε αντίστοιχη συμπεριφορά όταν στράφηκε εναντίον του Τύριον στη δίκη. Κάποιος της είπε: 'Πώς μπόρεσες να το κάνεις αυτό στον Τύριον;'. Και η ίδια απάντησε: 'Δεν το έκανα εγώ - ο Τζορτζ το έκανε!'.»

Τι κάνει ο Τζορτζ Μάρτιν στον λιγοστό ελεύθερο χρόνο του;



«Συλλέγω μινιατούρες ιπποτών. Βλέπω πολλή τηλεόραση, πηγαίνω σινεμά. Έχω τον δικό μου κινηματογράφο και λατρεύω να πηγαίνω εκεί για να δω τι παίζει, να μιλώ με τον υπεύθυνο για το τι θα παίξουμε προσεχώς και να ασχολούμαι συνολικά με την επιχείρηση. Πού είναι η πλάκα να έχεις έναν κινηματογράφο εάν δεν μπορείς να λες πού και πού: 'Θέλω να δω την Καζαμπλάνκα. Βάλε την Καζαμπλάνκα!»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης