Μία ελληνική startup στο Βέλγιο

Μία ελληνική startup στο Βέλγιο

Το Doctoranytime.gr, η υπηρεσία που σου επιτρέπει να κλείνεις δωρεάν ραντεβού με γιατρούς, επεκτείνεται στο εξωτερικό σε πείσμα των καιρών

Μία ελληνική startup στο Βέλγιο
Η Ελευθερία Ζούρου
και η πλατφόρμα της, το Doctoranytime.gr, μας συστήθηκαν πριν από περίπου τρία χρόνια. Εχοντας δουλέψει για μια δεκαετία σε πολυεθνικές, η Ελευθερία αποφάσισε τον Μάιο του 2012 πως ήρθε η στιγμή να κάνει πράξη τη δική της ιδέα. Δημιούργησε έτσι μία υπηρεσία που απευθύνεται σε όλους όσοι αναζητούν γιατρό και επιθυμούν να τον επισκεφθούν στο ιδιωτικό του ιατρείο κάνοντας χρήση της δημόσιας ή ιδιωτικής ασφάλισής τους. «Μέσα από την υπηρεσία», εξηγεί, «μπορεί κανείς να βρει στην περιοχή του τον κατάλληλο γιατρό και να τον επισκεφθεί εντελώς δωρεάν με ραντεβού ΕΟΠΥΥ στο ιδιωτικό του ιατρείο».

Έκτοτε η πλατφόρμα αναπτύσσεται με πολύ καλούς ρυθμούς και πλέον έφτασε η στιγμή να κάνει το επόμενο βήμα: να ανοίξει γραφεία στο εξωτερικό. «Η υπηρεσία έχει δοκιμαστεί σε όλα τα επίπεδα στην Ελλάδα και είμαστε πλέον σίγουροι ότι έχουμε αναπτύξει το πιο ολοκληρωμένο προϊόν στον συγκεκριμένο χώρο, καλύτερο από οποιοδήποτε άλλο σε πανευρωπαικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο», λέει με υπερηφάνια και συνεχίζει: «Αυτό οδήγησε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επιλέξει το Doctoranytime σαν το καλύτερο μοντέλο στην κατηγορία ιατρικών υπηρεσιών για θέματα ηλεκτρονικού επιχειρείν».

Κλείσιμο


Η Ελευθερία κλήθηκε μάλιστα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να παρουσιάσει την προσπάθειά της. Εκεί προέκυψε και η ιδέα της επέκτασης στο εξωτερικό, κυρίως μετά από παρότρυνση επιχειρηματιών αλλά και μελών του ευρωκοινοβουλίου. «Οπως μας είπε η κ. Νeelie Kroes, Ευρωπαία Επίτροπος αρμόδια για την ψηφιακή ατζέντα, “ο εκδημοκρατισμός της υγείας που πετυχαίνουμε μέσα από το Doctoranytime
, είναι κάτι που το έχει ανάγκη το σύνολο της Eυρώπης”». Έτσι από τον Σεπτέμβριο του 2015 θα λειτουργούμε και στο Βέλγιο με τις ίδιες λειτουργίες που προσφέρουμε και στην Ελλάδα.

Για να καταφέρει να υλοποιήσει το σχέδιό της έχει ήδη επεκτείνει την ομάδα της με τρία άτομα -δύο developers και έναν marketeer- τα οποία θα δουλεύουν εξ αποστάσεως από την Ελλάδα. Παράλληλα θα δημιουργηθούν και τοπικά γραφεία στο Βέλγιο τα οποία θα περιλαμβάνουν ομάδα υποστήριξης πελατών και πωλητές. «Σκοπός μας», καταλήγει, «είναι να κερδίσουμε τη βελγική αγορά. Έχουμε εμπιστοσύνη στο προϊόν μας, το έχουμε τεστάρει, έχουμε πάρει τα μαθήματα που είχαμε να πάρουμε από ένα πολύ καλό και πολύ δύσκολο test market όπως αυτό της Ελλάδας. Τώρα πάμε να εφαρμόσουμε αυτά που γνωρίζουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και σε άλλες χώρες, ξεκινώντας από το Βέλγιο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης