Κατάνυξη με Ελύτη και Λειβαδίτη

Κατάνυξη με Ελύτη και Λειβαδίτη

Η ηθοποιός Λένα Παπαληγούρα και ο τραγουδοποιός Gautier διαβάζουν Οδυσσέα Ελύτη και Τάσο Λειβαδίτη

Κατάνυξη με Ελύτη και Λειβαδίτη
Τις μέρες αυτές αποφασίζουμε να αφήσουμε πίσω μας για λίγο τους ξέφρενους ρυθμούς της πόλης και να προσαρμόστουμε στο κλίμα της κατάνυξης. Ο Θανάσης Βασιλόπουλος
, λοιπόν, με το κλαρίνο του συναντά τη νεοελληνική ποίηση στα πλακόστρωτα της Πλάκας. Η ηθοποιός
Λένα Παπαληγούρα διαβάζει μπροστά στην κάμερα το «Ημερολόγιο ενός Αθέατου Απριλίου» του Οδυσσέα Ελύτη και ο τραγουδοποιός
Gautier
Κλείσιμο
την «Ανάσταση» του Τάσου Λειβαδίτη.



Ποια είναι η Λένα Παπαληγούρα

«Από μικρή ήθελα να γίνω ηθοποιός. Επειδή υπάρχουν πράγματα στη ζωή που με τρομάζουν πάρα πολύ, νιώθω ότι το θέατρο είναι ένας τρόπος για να ξορκίζεις τους φόβους σου, να νικάς τον χρόνο, να βιώνεις συναισθήματα σε πολύ μεγάλη ένταση και να ζεις μία μεγάλη ελευθερία χωρίς πραγματικό κίνδυνο, αφού ξέρεις πάντα το τέλος». Κάπως έτσι η Λένα Παπαληγούρα αφοσιώθηκε στη μεγάλη της αγάπη. Κι εκείνη μάλλον την αντάμειψε.

Αν και μετράει μόλις εννιά χρόνια στον χώρο, η Λένα έχει ήδη εμπλουτίσει το βιογραφικό της με συνεργασίες με κορυφαίους σκηνοθέτες, όπως ο Μπομπ Ουίλσον, έχει συναντηθεί επί σκηνής με καταξιωμένους συναδέλφους της, έχει αναμετρηθεί με σπουδαίους ρόλους και έχει τιμηθεί με το Βραβείο «Μελίνα Μερκούρη» το 2013 ως Καλύτερη Νέα Ηθοποιός. «Νομίζω ότι χρωστάω πολλά στο θέατρο», λέει με σεμνότητα.

Η Λένα είναι ένα εκρηκτικό μείγμα ταλέντου, πειθαρχίας και αυτογνωσίας. Ξέρει πολύ καλά τι θέλει, πατάει και με τα δύο πόδια στη γη και δουλεύει ασταμάτητα για να πετύχει το καλύτερο σ’ αυτό που λατρεύει. «Η σχέση με τον θέατρο δεν σταματάει στην πρόβα ή στην παράσταση. Είναι συνεχής», επισημαίνει με νόημα.

Ποιος είναι ο Gautier

O Gautier γεννήθηκε στην Ελλάδα, όπου έζησε μέχρι τα 18 του, πάντα με το ένα πόδι στη Γαλλία, από όπου και κατάγεται κατά το ήμισυ. Εχοντας σπουδάσει στο Λονδίνο και δουλέψει στο Παρίσι, επέλεξε τελικώς τον δρόμο του τραγουδοποιού και του τραγουδιστή. Το ότι μπορεί να τραγουδήσει το ανακάλυψε στα 26 του, όταν του ζητήθηκε να κάνει backing vocals σε μια μπάντα φίλων. Ξεκινώντας από τα φωνητικά εκείνα, τελικά βρέθηκε στη θέση του τραγουδιστή. «Οσο θυμάμαι τον εαυτό μου, πάντως, τραγουδάω συνεχώς από μέσα μου», παραδέχεται.

Παράλληλα με τις σπουδές του στον τζαζ αυτοσχεδιασμό φωνής και στο τζαζ πιάνο, ο Gautier έχει έναν δίσκο στο ενεργητικό του από τον οποίο ξεχώρισε το τραγούδι Home (τραγούδι Jumping Fish). Το 2014 σημαδεύτηκε από τη συνεργασία του με τη Marietta Fafouti στο τραγούδι You Give me Love το οποίο σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Αυτή την περίοδο ο Gautier ετοιμάζει τον δεύτερο δίσκο του, σε ροκ πάντα διάθεση αλλά πλέον και με επιρροές από την αγάπη του για την τζαζ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης