Ενα ταχυδρομείο χωρίς ταχυδρομικά καταστήματα

Ενα ταχυδρομείο χωρίς ταχυδρομικά καταστήματα

Cityfast, η startup που ειδικεύεται στις αυθημερόν αστικές εμπορευματικές μεταφορές χάρη σε κινητά κέντρα διαλογής

Ενα ταχυδρομείο χωρίς ταχυδρομικά καταστήματα
Η καινοτομία δεν χρειάζεται να βρίσκεται πάντα σε μία τεχνολογία ή μία υπηρεσία που δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμα. Το αντίθετο, πολλές φορές αρκεί να προσεγγίσεις τα πράγματα από μία εντελώς διαφορετική γωνία για να φέρεις επανάσταση σε έναν κλάδο. Με αυτή τη λογική, ο Πάνος Μπούρας
πήρε την απόφαση και ίδρυσε τη Cityfast
Κλείσιμο
, η οποία όπως λέει ο ίδιος «στοχεύει να γίνει η πρώτη εταιρία αστικών εμπορευματικών διανομών στην Ελλάδα που θα λειτουργεί αποκλειστικά υβριδικά». Οι υπηρεσίες της απευθύνονται κυρίως στην -άνω των 3 δις ευρώ- αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου και σε συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων όπως είναι τα φάρμακα και τα τρόφιμα.



Για να τα καταφέρει, η ομάδα υλοποιεί κινητά κέντρα διαλογής και διανομής ταχυδρομικών αντικειμένων καταργώντας τα παραδοσιακά καταστήματα ταχυμεταφορών. Στηρίζει τη λειτουργία της στην ευέλικτη δομή όπου τα μικρά οχήματα / βαν που διαθέτει έχουν μετατραπεί σε κινητά κέντρα διαλογής και διανομής εξοπλισμένα με τα κατάλληλα συστήματα ετικετοποίησης και δρομολόγησης. Επίσης η χρήση δικύκλων και ποδηλάτων για μικρότερες αποστάσεις, «τελευταίου χιλιομέτρου», επιτρέπει την γρήγορη μετακίνηση στους στενούς δρόμους των πόλεων μειώνοντας παράλληλα τις εκπομπές ρύπων.

Δίπλα του ο Πάνος έχει ένα βασικό συνεργάτη, τον Γιάννη Κουτσόπουλο, ο οποίος είναι υπεύθυνος δρομολόγησης. Επιπλέον, υπάρχουν οι άνθρωποι που αναλαμβάνουν τις παραδόσεις door-to-door, ενώ συνεργάζονται και με εξωτερικούς συνεργάτες στα κομμάτια του ΙΤ, marketing και accounting. «Η εταιρεία μας ήδη λειτουργεί, πραγματοποιούμε τζίρο και έχουμε δικό μας στόλο, καλύπτοντας αυτή τη στιγμή την Αττική. Σκοπός μας είναι σταδιακά να μπορέσουμε να αναπτύξουμε δικό μας δίκτυο σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και αργότερα και στο εξωτερικό, με το μοντέλο πάντα που υλοποιούμε μέχρι στιγμής», υποστηρίζει ο Πάνος.



Αυτή τη στιγμή η εταιρεία φιλοξενείται στο egg, το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Eurobank που υλοποιεί σε συνεργασία με το Corallia. «To egg μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ στο κομμάτι των υποδομών αλλά και των επαφών με δυνητικό πελατολόγιο και επενδυτές», τονίζει. Στόχος τους βέβαια μέσα στους αμέσως επόμενους μήνες είναι να προσελκύσουν νέους συνεργάτες-επενδυτές ώστε να συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας. «Χρειάζεται καταρχήν να αναπτύξουμε μία web based πλατφόρμα και ένα mobile app που θα στηρίξει τις παρεχόμενες υπηρεσίες της εταιρείας μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι. Στη συνέχεια, θέλουμε να επεκταθούμε σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας με πληθυσμό άνω των 50.000 κατοίκων», προσθέτει και καταλήγει: «Το χρονοδιάγραμμα συνεχίζει με επέκταση στην Ευρώπη μέχρι τέλος του 2017 και κλείνει με την ενσωμάτωση υπηρεσιών υβριδικού ταχυδρομείου μέχρι τέλος του 2018». Καλή επιτυχία!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης