Δείπνο στον ουρανό

Δείπνο στον ουρανό

Dinner in the Sky, ένα εστιατόριο 50 μέτρα πάνω από το έδαφος

Δείπνο στον ουρανό
Ποιο είναι το πιο περίεργο μέρος που δείπνησες τελευταία; Δίπλα στο κύμα, σε μια ταβέρνα στους πρόποδες ενός βουνού ή σε έναν πύργο τηλεπικοινωνιών; Οποια κι αν είναι η απάντηση, σίγουρα δεν συγκρίνεται με την εμπειρία του Dinner in the Sky. Εχοντας ως βάση την Τεχνόπολη, μία πλατφόρμα - τραπέζι εστιατορίου «απογειώνεται» 50 μέτρα πάνω από το έδαφος και φιλοξενεί 22 άτομα για να δειπνήσουν με θέα σε όλη την πόλη.



Κλείσιμο
Η ίδεα δεν είναι αποκλειστικά ελληνική, καθώς έχει ήδη υλοποιηθεί σε 45 μεγάλες πόλεις από το Las Vegas μέχρι το Παρίσι και από το Λονδίνο μέχρι την Κωνσταντινούπολη. Μπορεί να ανταπεξέλθει και σε δύσκολες καιρικές συνθήκες όπως βροχή ή αέρα, καθώς καλύπτεται από τέντα, ενώ διαθέτει και θερμάστρες για τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Οπως υποστηρίζουν βέβαια οι εμπνευστές του «πιστέψτε μας, η εμπειρία θα σας συναρπάσει και το κρύο θα είναι το τελευταίο που θα σας απασχολεί».



Ηλικιακοί περιορισμοί δεν υπάρχουν για τους… επιβάτες, αν και το Dinner in the Sky δεν μπορεί να φιλοξενήσει άτομα ύψους μικρότερου από 1,50 μέτρο. «Άρα, ναι, μπορείς να φέρεις τα παιδιά σου, με την προϋπόθεση ότι αυτά είναι ψηλότερα από 1,50m». Οσο για την τουαλέτα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις όπως σε ένα κανονικό εστιατόριο: ρωτάς τον σερβιτόρο και… κατεβαίνεις. Είναι λιγότερο διακριτικό, γιατί έχεις συνοδεία 22 ατόμων, αλλά είναι εξαιρετικά σύντομο.



Αναφορικά με την ασφάλεια, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που δεν αισθάνοται και πολύ ασφαλείς με την ιδέα του να τρώνε σε ύψος 50 μέτρων, οι υπεύθυνοι υποστηρίζουν πως έχουν ληφθεί τα πιο αυστηρά μέτρα. Κι αυτό γιατί η πλατφόρμα έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πρότυπο ΕΝ 13814 το οποίο αφορά την κατασκευή και λειτουργία των ψυχαγωγικών πάρκων. Η TUV Rheinland έχει πιστοποιήσει όλα τα στάδια κατασκευής. Το Dinner in the Sky έχοντας παρουσία σε πάνω από 45 χώρες έχει περάσει με απόλυτη επιτυχία όλους τους ελέγχους ασφαλείας σε όλες τις χώρες.

Το νέο εστιατόριο πρόκειται να ανοίξει τις πόρτες τους στις 14 Φεβρουαρίου. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις αρκεί ένα κλικ εδώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης