WRC: 5.000 km δοκιμών για το αγωνιστικό Yaris!

WRC: 5.000 km δοκιμών για το αγωνιστικό Yaris!

Η ώρα της επίσημης επιστροφής της Toyota στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι πλησιάζει και οι Ιάπωνες προσπαθούν να προετοιμαστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για αυτή τη μεγάλη πρόκληση!

WRC: 5.000 km δοκιμών για το αγωνιστικό Yaris!
Η αγωνιστική ομάδα TOYOTA GAZOO Racing WRC εργάστηκε εκτενώς πάνω στην εξέλιξη του Yaris WRC επί εννέα μήνες. Αυτό έκανε την πρώτη του εμφάνιση φέτος την άνοιξη στους γρήγορους χωμάτινους δρόμους της Φινλανδίας, πριν κατευθυνθεί στη νότια Ευρώπη. Το shakedown του αυτοκινήτου έγινε συγκεκριμένα τον περασμένο Μάιο, κοντά στη βάση της ομάδας στην Πουούπολα της Φινλανδίας. Τόπος που επιλέχθηκε από τον άνθρωπο που επικεφαλής του όλου εγχειρήματος: τον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή Τόμι Μάκινεν!

Μετά από εξαντλητικές δοκιμές, σχεδόν πέντε χιλιάδων χιλιομέτρων, ο Φινλανδός δήλωσε: «Εργαστήκαμε σκληρά για να είμαστε στην ώρα μας. Έχουμε ολοκληρώσει πολλούς κύκλους δοκιμών από το Μάιο και ακολουθούμε πιστά το πρόγραμμα. Η προσθήκη ενός δεύτερου αυτοκινήτου μας βοήθησε να εντείνουμε το ρυθμό και να διευρύνουμε το φάσμα δοκιμών εξέλιξης. Θέλουμε να κάνουμε δοκιμές σε όλα τα είδη συνθηκών και επιφανειών, ώστε να είμαστε έτοιμοι για το 2017».

Κλείσιμο


Όμως πόσο σημαντικό ήταν να υπάρχει σύντομα και δεύτερο αυτοκίνητο δοκιμών; Την απάντηση δίνει ο Τομ Φάουλερ, επικεφαλής μηχανικός της ομάδας:  «Ο λόγος που δουλεύουμε με δύο αυτοκίνητα είναι ότι θέλαμε να χωρίσουμε την εξέλιξη σε δύο μέρη. Η πρώτη ομάδα δουλεύει μόνο στη Φινλανδία, πάνω στην αξιοπιστία και αντοχή του αυτοκινήτου, με ένα πρόγραμμα δοκιμών επικεντρωμένο στον κινητήρα και το κιβώτιο. Η δεύτερη ομάδα εξέλιξης εστιάζει στην ανάρτηση και δουλεύει στα άλλα Ευρωπαϊκά κέντρα, όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία. Ακόμα δεν έχουμε ξεκινήσει τις δοκιμές στην άσφαλτο, αλλά μπορούμε ήδη να πούμε ότι τα επίπεδα απόδοσης του αυτοκινήτου είναι υψηλά. Καταφέραμε να δουλέψουμε χωρίς κάποιο σημαντικό ζήτημα μέχρι τώρα, κάτι άκρως ενθαρρυντικό».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης