Volvo: Tο νέο XC90 θα είναι το πιο πολυτελές και σύγχρονο SUV

Volvo: Tο νέο XC90 θα είναι το πιο πολυτελές και σύγχρονο SUV

Μετα απο την ανανέωση των έξι (!) μοντέλων τους που έκαναν οι Σουηδοί το 2013, σειρά παίρνει το επόμενης γενιάς XC90 που θα λανσαριστεί στα τέλη του χρόνου...

Volvo: Tο νέο XC90 θα είναι το πιο πολυτελές και σύγχρονο SUV
Μετα απο την ανανέωση των έξι (!) μοντέλων τους που έκαναν οι Σουηδοί το 2013, σειρά παίρνει το επόμενης γενιάς XC90 που θα λανσαριστεί στα τέλη του 2014...

Το μεγάλο SUV θα είναι το πρώτο μοντέλο της Volvo που θα βασιστεί στη νέα πλατφόρμα της σουηδικής εταιρείας. Τα μελλοντικά σχέδια της Volvo περιλαμβάνουν και οικογένεια 4κύλινδρων κινητήρων, με έμφαση στη χαμηλή κατανάλωση.

Παράλληλα θα είναι εξοπλισμένο με τελευταίας γενιάς τεχνολογία, τόσο σε ότι αφορά την ασφάλεια, όσο και την άνεση. Θα διαθέτει ένα πολυτελές high-tech εσωτερικό, που θα επιτρέπει στον οδηγό να διατηρεί τον έλεγχο του οχήματος μέσω της τεχνολογίας smart pad. Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου συναντάμε ένα συνδυασμό κορυφαίας τεχνολογίας smart pad και τεχνικής υψηλού επιπέδου.

Κλείσιμο
Το κέντρο ελέγχου θα αποτελείται από τέσσερα βασικά στοιχεία: την ψηφιακή οθόνη πληροφόρησης οδηγού (DIM – Driver Information Monitor), ένα σύστημα προβολής ενδείξεων στο παρμπρίζ (head-up display), μία οθόνη αφής στο ανώτερο τμήμα της κεντρικής κονσόλας και μία οθόνη αφής μεταξύ των πίσω καθισμάτων. Το κατασκευασμένο από ξύλο και δέρμα τιμόνι συνοδεύεται από αλουμινένια paddles με ενσωματωμένες οθόνες αφής.

Το αυτοκίνητο εξελίσσεται ήδη από τους Σουηδούς στο νέο Κέντρο Έρευνας και Εξέλιξης (R&D) στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας και θα… χτιστεί πάνω στη νέα πλατφόρμα μεταβλητής αρχιτεκτονικής που σύντομα θα παρουσιάσουν οι Σουηδοί μηχανικοί…

Σημειώστε πως οι επενδύσεις στη Volvo από το 2011 έως το 2015 ανέρχονται σε 11 δισ. δολάρια, τα μισά εκ των οποίων θα διατεθούν σε εγκαταστάσεις επί σουηδικού εδάφους.

«Η κατασκευή μίας νέας πλατφόρμας και νέας οικογένειας κινητήρων αποτελεί απόδειξη ότι ο Όμιλος Volvo είναι αποφασισμένος να ενισχύσει εικόνα του στην παγκόσμια αγορά», είχε πει ο νέος Πρόεδρος της εταιρείας, Χάκαν Σάμουελσον.

Το νέο «πάτωμα» έχει κωδική ονομασία SPA (Scalable Product Architecture) και πρόκειται για μία ευέλικτη πλατφόρμα – στα πρότυπα της MQB της Volkswagen – στην οποία θα δύναται να βασιστούν τα περισσότερα από τα μελλοντικά μοντέλα της Volvo. Έτσι θα περιορίζεται σημαντικά το κόστος παραγωγής και θα αυξάνεται η ευελιξία της εταιρείας.


Διαβάστε ΕΔΩ: Οδηγούμε το Volvo S60 με το νέο κινητήρα E-Drive






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης