«Όχι» στη σύλληψη Πουτζντεμόν από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας
Ο Πουτζντεμόν, ο οποίος βρίσκεται σήμερα στη Δανία για να εκφωνήσει μια ομιλία, αντιμετωπίζει στην Ισπανία δεκάδες χρόνια κάθειρξης επειδή ηγήθηκε της προσπάθειας της Καταλονίας να ανεξαρτητοποιηθεί
Το ισπανικό Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε εισαγγελικό αίτημα να επαναφέρει σε ισχύ ένα ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σε βάρος του πρώην ηγέτη της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν.
Ο Πουτζντεμόν, ο οποίος βρίσκεται σήμερα στη Δανία για να εκφωνήσει μια ομιλία, αντιμετωπίζει στην Ισπανία δεκάδες χρόνια κάθειρξης επειδή ηγήθηκε της προσπάθειας της Καταλονίας να ανεξαρτητοποιηθεί.
Η απόφαση να τεθεί εκ νέου σε ισχύ το ένταλμα σύλληψης αναβάλλεται μέχρι το καταλανικό κοινοβούλιο να αποκαταστήσει την ομαλή δραστηριότητά του, αναφέρεται σε δήλωση του δικαστηρίου.
Ο δικαστής εκτιμά επίσης πως η σημερινή μετακίνηση του Πουτζντεμόν από το Βέλγιο στη Δανία έχει ακριβώς στόχο «να προκαλέσει αυτή τη σύλληψη στο εξωτερικό», στο πλαίσιο μιας στρατηγικής με στόχο να αποκτήσει επιχειρήματα για να αναγορευθεί, παρά την απουσία του, πρόεδρος της Καταλονίας.
Συγκινητικές στιγμές στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Καράτζη - Η διοίκηση τίμησε τον Αντώνη Καράτζη, για τη μακροχρόνια προσφορά και στήριξή του στην ομάδα και το κρητικό ποδόσφαιρο.