Νετανιάχου: Όταν στο Ισραήλ πενθούσαμε για την 11η Σεπτεμβρίου, στη Γάζα πανηγύριζαν

Νετανιάχου: Όταν στο Ισραήλ πενθούσαμε για την 11η Σεπτεμβρίου, στη Γάζα πανηγύριζαν

Το Ισραήλ στηρίζει πλήρως το πλάνο του Ομπάμα για την εξόντωση των τζιχαντιστών, υποστηρίζει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός

 

Νετανιάχου: Όταν στο Ισραήλ πενθούσαμε για την 11η Σεπτεμβρίου, στη Γάζα πανηγύριζαν

Δεκατρία χρόνια μετά την τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης από μέλη της Αλ Κάιντα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπένιαμιν Νετανιάχου, εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, στον αγώνα του κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Σε ομιλία του στο ετήσιο συνέδριο του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Αντιτρομοκρατία που διεξάγεται στην Χερζλίγια του Ισραήλ, ο Νετανιάχου τόνισε πως συμφωνεί με το πλάνο εξόντωσης των τζιχαντιστών από τον Ομπάμα και προειδοποίησε για την απειλή των εξτρεμιστικών οργανώσεων.

Κλείσιμο

Δεν παρέλειψε για μία ακόμα φορά να συγκρίνει την παλαιστινιακή Χαμάς με το ΙΚ και την Χεζμπολάχ, αλλά και τη Μπόκο Χαράμ, λέγοντας πως αποτελούν «διαφορετικά κλαδιά από το ίδιο δέντρο».

Σχετικά με την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε πως ολόκληρο το Ισραήλ πένθησε, όμως, στη Γάζα πανηγύριζαν και μοίραζαν γλυκά.

«Όταν ο Μπιν Λάντεν δολοφονήθηκε γιορτάσαμε στο Ισραήλ, ενώ στη Γάζα πενθούσαν», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι το Τελ Αβίβ στηρίζει πλήρως το κάλεσμα του Μπαράκ Ομπάμα για την ενωμένη δράση κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Εξήγησε, μάλιστα, πως η κυβέρνησή του δίνει το δικό της αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους, συμπληρώνοντας ότι κάποιες από τις μάχες είναι γνωστές κάποιες λιγότερο γνωστές.

Την ίδια στιγμή, δήλωσε πως πολλά είναι τα κράτη του αραβικού κόσμου που επανεξετάζουν τις σχέσεις τους με το Ισραήλ «εξαιτίας του γεγονότος ότι αντιμετωπίζουμε τους ίδιους εχθρούς».

Σχετικά με την πρόθεση του Ιράν για συμμετοχή στον αγώνα κατά των τζιχαντιστών, ο Νετανιάχου προειδοποίησε πως μία συμφωνία με το Ιράν είναι σαν μία συμφωνία με τη Συρία, εννοώντας πως ελλοχεύει ο κίνδυνος σχετικά με τα πυρηνικά των δύο χωρών.

Άλλωστε, όπως είπε το Ιράν επιδιώκει να διατηρήσει το πυρηνικό υλικό του ώστε μία ημέρα να διώξει τους επιτηρητές και να ξεσπάσει πυρηνικός πόλεμος και προειδοποίησε πως αν το Ιράν αποκτήσει πυρηνικά όπλα «θα δείτε πράγματα που ούτε καν τα έχετε φανταστεί».

 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης