Δείτε βίντεο από τον σεισμό των 6 Ρίχτερ στην Καλιφόρνια

Δείτε βίντεο από τον σεισμό των 6 Ρίχτερ στην Καλιφόρνια

Τουλάχιστον 87 τραυματίες, τρεις εκ των οποίων νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε την περιοχή ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια

Δείτε βίντεο από τον σεισμό των 6 Ρίχτερ στην Καλιφόρνια
Σεισμική δόνηση μεγέθους 6 της κλίμακας Ρίχτερ έγινε αισθητή στο Σακραμέντο της Καλιφόρνια, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου, ο σεισμός σημειώθηκε στις 03.20 (τοπική ώρα) 6 χλμ. βορειοδυτικά της περιοχής Αμέρικαν Κάνιον και 82 χλμ. δυτικά από την πόλη του Σακραμέντο. 

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ είχε εστιακό βάθος 10,8 χλμ, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα πρόκειται για τον ισχυρότερο σεισμό τα τελευταία 25 χρόνια. Μάλιστα, ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Τζέρι Μπράουν, κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την περιοχή.


Κλείσιμο

Οι πρώτες πληροφορίες δεν έκαναν λόγο για ζημιές ή τραυματίες, αλλά αργότερα έγινε γνωστό πως τουλάχιστον 87 άνθρωποι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Νάπα εκ των οποίων τρεις -δύο ενήλικες και ένα παιδί- σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ υπάρχουν αναφορές και για υλικές ζημιές σε κτίρια.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες 14 με 15 κτήρια έχουν κριθεί ακατάλληλα. 



Την ίδια στιγμή, προβλήματα εντοπίζονται στο σύστημα ηλεκτροδότησης στην περιοχή γύρω από το επίκεντρο του σεισμού, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 50.000 κάτοικοι να μην έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στις περιοχές Νάπα, Σόνομα και Σάντα Ρόζα. Την ίδια ώρα, υπάρχουν λίγες αναφορές για προβλήματα ηλεκτροδότησης στην πόλη του Σαν Φρανσίσκο.



Κάτοικοι της περιοχής ανήρτησαν μηνύματα στους τόπους κοινωνικής δικτύωσης περιγράφοντας τις πρώτες στιγμές της σεισμικής δόνησης. Μάλιστα, σε ένα σχόλιο χρήστης περιγράφει ότι ένιωσε σαν να χτυπούσε το σπίτι του τρένο.




«Το ένιωσα. Ξύπνησα ξαπλωμένος στο δάπεδο. Με πέταξε από το κρεβάτι», δήλωσε κάτοικος της Νάπα, προσθέτοντας πως στο σπίτι του όλα τα ντουλάπια άνοιξαν με αποτέλεσμα να πεταχτούν αντικείμενα στο πάτωμα.

Υπάλληλος σε ξενοδοχείο δήλωσε πως οι ένοικοι έτρεξαν στην είσοδο λέγοντας πως το νερό της πισίνας έτρεμε σαν «μία ομάδα ανθρώπων να είχε βουτήξει σε αυτή».

Στο μεταξύ, πυρκαγιά προκλήθηκε σε αρκετά κτίρια έπειτα από διαρροή αερίου, ενώ όπως δήλωσε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας στη Νάπα «πρόκειται για τον χειρότερο σεισμό που σημειώθηκε» τα τελευταία χρόνια.


















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης