Ήσυχη νύχτα μετά από δυο βδομάδες επεισοδίων στο Φέργκιουσον

Ήσυχη νύχτα μετά από δυο βδομάδες επεισοδίων στο Φέργκιουσον

Χωρίς σοβαρές ταραχες κύλησε η νύχτα της Τετάρτης στο Μιζούρι, όπου παρά τη βροχή, διαδήλωσαν περίπου 200 άτομα

Ήσυχη νύχτα μετά από δυο βδομάδες επεισοδίων στο Φέργκιουσον
Μια σχετικά ήρεμη νύχτα ήταν αυτή της Τετάρτης για το Φέργκιουσον στο Μιζούρι των ΗΠΑ, όπου εδώ και δύο εβδομάδες ξεσπούν καθημερινά ταραχές και επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών που διαμαρτύρονται για το θάνατο του 18χρονου Αφροαμερικανού Μάικλ Μπράουν από τις σφαίρες του αστυνομικού Ντάρεν Γουίλσον.

Οι διαδηλωτές φωνάζοντας συνθήματα όπως «είμαστε δυνατοί, δεν φεύγουμε από εδώ» και το «ψηλά τα χέρια, μην πυροβολείτε», που κυριαρχεί όλες αυτές τις ημέρες, έκαναν πορεία στους δρόμους της πόλης ζητώντας δικαιοσύνη για το θάνατο του 18χρονου. Ισχυρή αστυνομική δύναμη ήταν παραταγμένη στους δρόμους της πόλης, όπως και οι άντρες της Εθνοφρουράς που βρίσκονται στην πόλη από τη Δευτέρα. Η δυνατή βροχή, αλλά και μια ομάδα κατοίκων που σκοπό είχαν να κατευνάζουν τα πνεύματα φαίνεται πως συνετέλεσαν και οι στιγμές έντασης ήταν ελάχιστες, ενώ ξεπεράστηκαν πολύ γρήγορα.

Νωρίτερα πάντως, στο Φέργκιουσον εμφανίστηκε ένα ζευγάρι κρατώντας πλακάτ με τα οποία ζητούσαν «δικαιοσύνη για τον αστυνομικό Γουίλσον», προκαλώντας την οργή των διαδηλωτών, που κινήθηκαν απειλητικά εναντίον τους. Οι αστυνομικοί παρενέβησαν και τα χειρότερα αποφεύχθηκαν, απομακρύνοντάς τους από τους δρόμους.

Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης