Γάζα: Ένας νεκρός από νέα ισραηλινή επιδρομή στη Γάζα

Γάζα: Ένας νεκρός από νέα ισραηλινή επιδρομή στη Γάζα

Ενώ η Αίγυπτος καλεί Ισραηλινούς και Παλαιστινίους να επαναλάβουν τις διαπραγματεύσεις

Γάζα: Ένας νεκρός από νέα ισραηλινή επιδρομή στη Γάζα
Ενας Παλαιστίνιος έχασε τη ζωλη του το πρωί της Τετάρτης σε μια νέα επιδρομή της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας εναντίον της Γάζας.

Ο νέος αυτός θάνατος ανέβασε σε τουλάχιστον 10 τον αριθμό των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί μετά τη ρήξη της εκεχειρίας στον παραλιακό παλαιστινιακό θύλακο, την ώρα που η Αίγυπτος κάλεσε τόσο τους Ισραηλινούς όσο και τους Παλαιστινίους να επαναλάβουν τις διαπραγματεύσεις στο Κάιρο.

Οι εχθροπραξίες επανελήφθησαν το βράδυ της Τρίτης με πυρά παλαιστινιακών ρουκετών εναντίον του εβραϊκού κράτους και ισραηλινές επιδρομές, διαλύοντας την εκεχειρία που είχε επιβληθεί στη σύγκρουση η οποία από την έναρξή της, στις 8 Ιουλίου, έχει προκαλέσει στην παλαιστινιακή πλευρά, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, το θάνατο 2.028 ανθρώπων και τον τραυματισμό 10.302.

Κλείσιμο


Στο Κάιρο, το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε την Τετάρτη ανακοίνωση με την οποία καλεί τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστινίους να επαναλάβουν τις διαπραγματεύσεις στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα εκφράζοντας τη «βαθιά θλίψη» του για τη ρήξη της εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας.

Όπως αναφέρει το υπουργείο, «η Αίγυπτος συνεχίζει τις επαφές της με τις δύο πλευρές, την παλαιστινιακή και την ισραηλινή, και τις καλεί να σεβαστουν και πάλι μια κατάπαυση του πυρός και να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις με θετικό τρόπο ώστε να καταλήξουν σε μια συμφωνία που να εγγυάται μια διαρκή κατάπαυση του πυρός».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης