Αυστραλία: «Απελευθερώνουν» από τα κέντρα κράτησης τα παιδιά των μεταναστών

Αυστραλία: «Απελευθερώνουν» από τα κέντρα κράτησης τα παιδιά των μεταναστών

Η απόφαση ισχύει για παιδιά κάτω των 10 ετών τα οποία έφτασαν σε αυστραλιανό έδαφος έως τις 19 Ιουλίου του 2013

Αυστραλία: «Απελευθερώνουν» από τα κέντρα κράτησης τα παιδιά των μεταναστών
Η αυστραλιανή κυβέρνηση ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα απελευθερώσει από τις συνθήκες κράτησης σε κέντρα υποδοχής εκατοντάδες παιδιά μεταναστών ενώ οι αιτήσεις τους για πολιτικό άσυλο είναι υπό εξέταση.

Ειδικότερα, η απόφαση ισχύει για παιδιά κάτω των 10 ετών τα οποία έφτασαν σε αυστραλιανό έδαφος έως τις 19 Ιουλίου του 2013 και κρατούνται σε κέντρα υποδοχής μεταναστών στην ηπειρωτική χώρα, ανέφερε στο ABC radio ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον. «Είναι ένα σημαντικό ανθρωπιστικό ζήτημα. Η κυβέρνηση δεν θέλει να έχει τα παιδιά αυτά υπό κράτηση» είπε ο Μόρισον.

Εξάλλου, ο Αυστραλός υπουργός Μετανάστευσης δήλωσε ότι η κυβέρνηση ελπίζει να μεταφέρει τα παιδιά και τις οικογένειές τους στις λεγόμενες κατοικίες υποδοχής μέχρι το τέλος του έτους. Θα τους παρασχεθεί πρόσβαση στη σχολική εκπαίδευση, θα έχουν υγειονομική περίθαλψη, επαγγελματικό προσανατολισμό και θα ξεκινήσουν μαθήματα εκμάθησης της αγγλικής γλώσσας.

Κλείσιμο
Αξίζει να σημειωθεί πως περίπου 870 παιδιά είναι μεταξύ των χιλιάδων μεταναστών που κρατούνται σε εγκαταστάσεις της ηπειρωτικής Αυστραλίας καθώς και σε παράκτιες περιοχές όπως τα νησιά των Χριστουγέννων και τα νησιά Ναουρού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης